Otte personer dræbt i nyt masseskyderi

Skyderiet fandt sted sent torsdag nær en by, som ligger 60 kilometer syd for den serbiske hovedstad

Udgivet Opdateret

Otte personer er blevet dræbt, og 13 er bliver såret efter masseskyderi nær byen Mladenovac i Serbien.

Det oplyser landets indenrigsministerium til det amerikanske medie CNN.

Skyderiet fandt sted sent torsdag nær landsbyen, som ligger 60 kilometer syd for den serbiske hovedstad, Beograd.

Gerningspersonen åbnede ild med et automatvåben fra et køretøj og flygtede herefter fra gerningsstedet, oplyser det serbiske medie RTS.

Søger gerningsmand

Politiet leder stadigvæk efter gerningspersonen, skriver nyhedsbureauet AFP.

CNN skriver, at politiet har efterlyst en 21-årig mand. Specialiserede politistyrker tager del i eftersøgning, herunder antiterrorenheder og helikoptere.

Fra landets sundhedsministerium lyder det, at der er brug for bloddonorer, der kan donere blod til de sårede, skriver mediet Nova.

13-årig skød ni

Ambulancer er ifølge mediet N1 ankommet til et hospital i Mladenovac, skriver CNN.

Ifølge det serbiske medie Nova har landets indenrigsminister Bratislav Gašić fortalt til det serbiske medie Telegraf, at han betegner skyderiet som en "terrorhandling".

Masseskyderiet finde sted kort efter, at en 13-årig dreng skød ni og sårede syv på en skole i Beograd, hvor efter han meldte sig selv til politiet. Otte af ofrene var børn, mens også en sikkerhedsvagt mistede livet.

Sjældent

Indtil denne uge har masseskydninger været sjældne i Serbien, trods landets mange skydevåben.

Serbien har Europas højeste andel af personer, der ejer et skydevåben, og den femte højeste i verden. Det betragtes som et levn fra 1990'ernes konflikter i landet, skriver CNN.

Mange våben

I Serbien bor der 7 millioner mennesker, som ejer mere end 2,7 millioner skydevåben. 

Det svarer til 39 skydevåben per 100 personer, viser data fra Geneva Graduate Institute ifølge CNN.

Kun 44 procent af de våben er officielt registreret.

En ambulance forlader gerningsstedet efter skyderi i Serbien nær byen Mladenovac.
En ambulance forlader gerningsstedet efter skyderi i Serbien nær byen Mladenovac.

STRAFFELOVEN § 192 a

§ 192 a Med fængsel fra 2 år indtil 8 år straffes den, der overtræder lovgivningen om våben og eksplosivstoffer eller artikel 4, stk. 1, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 258/2012 af 14. marts 2012 ved under særligt skærpende omstændigheder at indføre, udføre, transportere, erhverve, overdrage, besidde, bære, anvende, tilvirke, udvikle eller med henblik på udvikling forske i

1) skydevåben eller

2) andre våben eller eksplosivstoffer, når våbnet eller eksplosivstofferne på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade.

Stk. 2. Den, der i øvrigt overtræder lovgivningen om våben og eksplosivstoffer under særligt skærpende omstændigheder, straffes med fængsel indtil 6 år.

Stk. 3. Ved fastsættelse af straffen for ulovlig besiddelse af skydevåben efter stk. 1, nr. 1, skal det indgå som en skærpende omstændighed, at skydevåbnet besiddes på offentligt tilgængeligt sted. 

Besiddes der samtidig ammunition, der kan affyres med skydevåbnet, skal dette indgå som en yderligere skærpende omstændighed ved straffastsættelsen.

Stk. 4. Ved fastsættelsen af straffen for ulovlig besiddelse af andre våben eller eksplosivstoffer efter stk. 1, nr. 2, skal det indgå som en skærpende omstændighed, at våbnet eller eksplosivstoffet besiddes på offentligt tilgængeligt sted eller andet sted, hvor mennesker færdes eller opholder sig. 

Besiddes der samtidig anordninger, der kan bringe våbnet eller eksplosivstoffet til sprængning, skal dette indgå som en yderligere skærpende omstændighed ved straffastsættelsen.

Kilde: Straffeloven
Powered by Labrador CMS