Politiet angriber begravelse

Frygtelige scener ved begravelse

Udgivet Opdateret

Journalisten Shireen Abu Akleh fra den arabiske tv-station al-Jazeera er blevet begravet i Jerusalem.

Tusindvis af mennesker deltog i begravelsesoptoget.

Den 51-årige Akleh blev dræbt af skud i onsdags, da hun dækkede uroligheder mellem israelere og palæstinensere i Jenin på den nordlige del af Vestbredden.

Det er ikke klart, hvem der ramte hende.

"Med koldt blod"

Israels hær siger, at en foreløbig undersøgelse ikke kan afgøre, om hun blev ramt af en vildfaren kugle fra væbnede palæstinensere eller fra en israelsk skarpskytte, der sigtede på militante.

Al-Jazeera har erklæret, at Israel dræbte tv-stationens journalist "med fuldt overlæg" og med "koldt blod".

Det kom til tumult i Jerusalem fredag, da israelsk politi forsøgte at fjerne palæstinensiske flag fra de sørgende i et begravelsesoptog. Det var journalisten Shireen Abu Akleh fra al-Jazeera, der blev begravet.
Det kom til tumult i Jerusalem fredag, da israelsk politi forsøgte at fjerne palæstinensiske flag fra de sørgende i et begravelsesoptog. Det var journalisten Shireen Abu Akleh fra al-Jazeera, der blev begravet.

Under begravelsen fredag bar mange af de sørgende palæstinensiske flag, hvilket fik israelsk politi til hårdhændet at gribe ind.

Israel forbyder palæstinensiske flag i det offentlige rum i Jerusalem og griber rutinemæssigt ind, hvis sådanne flag ses i demonstrationer eller optog.

Tv-billeder viste, at Shireen Abu Aklehs kiste næsten blev tabt på jorden.

"Unødvendigt"

EU kritiserer det, der kaldes "unødvendig magtanvendelse" ved begravelsen af Shireen Abu Akleh, der var kristen palæstinenser.

- EU og ligesindede partnere fulgte begravelsen af Shireen Abu Akleh i det besatte Østjerusalem, skriver EU på Twitter.

- Er rystet over volden på St. Joseph Hospital-området og niveauet af unødvendig magtanvendelse fra det israelske politis side under begravelsesoptoget, hedder det videre.

Begravelsen fandt sted i den østlige del af Jerusalem, som palæstinenserne under de mange års fredsproces med Israel har forsøgt at få som en del af en palæstinensisk stat.

Israel erobrede Østjerusalem under krigen i 1967 og har siden annekteret området og udråbt det samlede Jerusalem som sin hovedstad.

Powered by Labrador CMS