Putin skal hamres på plads

KOLD KRIG: Det eneste den russiske bølle-præsident har respekt for er tørre tæsk - og en der tør slå hårdere end ham selv

Vladimir Putin i sin tale til nationen mandag aften.
Udgivet Opdateret

I skrivende stund er det umuligt at forudsige, om præsident Putins officielle anerkendelse af de to oprørsrepublikker Donetsk og Lugansk ender i en større krig i Ukraine.

Til gengæld ligger det nu fast, at Europa er tilbage i en fornyet udgave af Den Kolde Krig.

I stedet for fred, samhørighed og samhandel, vil vi i de kommende årtier se oprustning, konstant uro og provokationer mellem de to blokke i øst og vest.

Putin er for alvor trådt i karakter: Han har endnu en gang vist sig som en gennemført utroværdig og løgnagtig leder, der med sin retorik og strategi har demonstreret, at han ikke hører hjemme i selskabet af respektable ledere.

Putin vil gerne ses som en stor verdensleder. Men hans seneste opførsel efterlader indtrykket af en velbegavet baggårdsbølle, som trænger til nogle tørre tæsk. 

Den russiske præsiden har bestemt en pointe i, at NATO ikke har noget at lave i Ukraine. Han kræver forståeligt nok en sikkerhedszone i forhold til NATO-landene. 

At Ukraine overhovedet ikke kan optages i NATO, fordi landet ligger i en territorial konflikt med Rusland, er en kendsgerning, som Putin og hans propaganda-maskine fuldstændig fortier.

Putin skal såmænd nok slippe afsted med at annektere Donbass-regionen.  Han tyvstjal jo også Krim, uden det fik afskrækkende konsekvenser på længere sigt.

Men de vestlige ledere glemmer næppe, hvordan Putin nu i ugevis har drevet dem rundt i manegen med løgne, vildledning og manipulationer. 

Hvem vil efterhånden købe en æske Gajol af den mand?

Putin drømmer om et russisk storrige. I sin tale mandag aften hånede og udslettede han retorisk Ukraine som en selvstændig stat. 

Ukraine eksisterer kun takket være Rusland, lød det. 

Indtil nu har Putin siddet med alle kortene på hånden.  Nu har han tabt de fleste.

Lad os en gang for alle isolere Rusland, så længe Putin er præsident. 

Det eneste den gamle KGB-agent og karatekæmper har respekt for er folk, der tør slå igen med fordoblet styrke.

Uanset om man kan lide Donald Trump eller ej, så må vi nok erkende, at Putin aldrig havde turdet at agere, som han gør nu, mens Trump sad i Det Hvide Hus.

Putin skal rammes finansielt. Han skal mærke, at hans gerninger kun har styrket NATO.  Han skal vide, at der ingen tolerancetærskel er mere. Sluk for gas-leverancerne fra Rusland - også selv om det gør økonomisk ondt.  

Det er jo komplet idiotisk at bero en del af sin energiforsyning og velstand på en modstander som Putins luner.

Vi får ikke andet end bøvl og ballade med den mand i fremtiden, hvis vi ikke en gang for alle får hamret ham på plads.

Vi står midt i alvorlige klimaforandringer, og jordens ressourcer er ved at være opbrugte. Forurening, tørke og folkevandringer udgør et stigende problem, som alle lande på kloden burde stå sammen om at løse.

Hvor er det dog trist, at alverdens ledere nu skal bruge tid og kræfter på Putin og hans stormagtsdrømme.

Powered by Labrador CMS