Raketmanden skyder efter Japan

Ifølge Sydkoreas militær og Japans kystvagt har Nordkorea torsdag morgen lokal tid affyret et missil

Udgivet Opdateret

Nordkorea affyrede torsdag morgen lokal tid et missil ud mod havet ud for Den Koreanske Halvøs østkyst.

Det oplyser den sydkoreanske hær.

Kort efter meldingen om missilaffyringen udstedte den japanske regering en evakueringsordre.

Indbyggere på øen Hokkaido blev bedt om omgående at søge dækning inde i bygninger eller under jorden. Det fremgik af det japanske varslingssystem J-Alert.

Afblæste alarm

Fra regeringen lød det, at der var risiko for, at missilet ville ramme nær øen Hokkaido.

Kort tid efter blev evakueringsordren afblæst, og det lød, at der ikke længere var risiko for, at missilet ville ramme øen.

Det lød derefter, at det var en fejl i varslingssystemet, der havde sat evakueringsordren i gang.

Afviser

Men den udlægning afviser den japanske regerings kabinetschef, Hirokazu Matsuno, på et pressemøde, der fandt sted midt på dagen lokal tid.

Han siger, at det nordkoreanske missil forsvandt fra Japans radar, lige efter at det var blevet opdaget. En senere analyse viste, at der ikke var risiko for, at det ville lande på japansk territorium, og derefter blev evakueringsordren trukket tilbage.

Frygtede nedstyrtning

- Varslingen blev udstedt for at informere borgere om faren for, at et missil ville styre ned for at beskytte borgernes sikkerhed, sagde han.

Japans kystvagt siger også, at Nordkorea har affyret, hvad der kan være et ballistisk missil. Det lader ifølge kystvagten til, at missilet er faldet ned i havet ud for Nordkorea.

Hokkaido er Japans næststørste og nordligste ø.

Et ballistisk missil

Missilet, der formodes at være mellem- eller langtrækkende blev affyret klokken 7.23 lokal tid fra den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang, oplyser det sydkoreanske militær.

Der er tale om et ballistisk missil. Det begreb dækker over, at missilet affyres fra en stationær platform og kan bevæge sig i en bane uden for Jordens atmosfære.

Militæret i Sydkorea siger, at det er i højt beredskab og holder sig klar i tæt samarbejde med USA.

Efter to dage

Affyringen kommer, to dage efter at nordkoreanske statsmedie KCNA meldte om, at Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har beordret, at landet skal styrke sin krigsafskrækkelse.

Det skal ske på en "mere praktisk og offensiv" måde for at modstå, hvad Nordkorea kalder aggressive handlinger fra USA.

Nordkorea har kritiseret nylige fælles militærøvelser, som USA og Sydkorea har holdt for at eskalere spændingen i området.

Endnu en gang har Kim Jung-Un fyret en raket af over Japan.
Endnu en gang har Kim Jung-Un fyret en raket af over Japan.

KIM JUNG-UN

Kim Jong-un er født 8. januar 1982, 1983 eller 1984. Han er nordkoreansk politiker og formand for Koreas Arbejderparti samt den tredje og yngste søn af den afdøde nordkoreanske leder Kim Jong-il og hans kone Ko Young-hee. Siden slutningen af 2010 har Kim Jong-un været set som tronfølger til landets lederskab og efter bekendtgørelsen af hans fars død, blev han udnævnt som den "store efterfølger" af nordkoreansk stats-tv.

Han er Daejang (general) i Koreas Folkehær. Kim siges at have studeret datalogi privat i Nordkorea.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS