Rusland med kraftig opfordring

Hvis ukrainske soldater overgiver sig til russerne, bliver de behandlet ordentligt, siger Rusland

Udgivet Opdateret

Rusland opfordrer alle ukrainske soldater til at stoppe kampen mod russerne og overgive sig.

Opfordringen kommer fra generalmajor Igor Konasjenkov, talsmand for Ruslands forsvarsministerium.

- Vi regner det for den eneste rigtige gerning og ikke kujonagtigt, hvis ukrainske soldater stopper med at forsvare det marginaliserede regime i Kyiv, som ledes af nationalister, siger han ifølge Tass.

Vil spare deres liv

- Gør de det, vil vi spare deres liv. Vi opfordrer alle soldater og medlemmer af det nationale forsvar til at stoppe det hensynsløse forsvar og redde livet.

Forløbet i krigen har dog ikke tydet på, at det har været russerne, der har overhånden. Flere steder er den russiske hær blevet trængt tilbage mod øst.

Blandt andet trak russerne sig tilbage fra området ved hovedstaden Kyiv tidligere i krigen.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia

Bliver behandlet godt

I øjeblikket er kampene centreret i den østlige del af Ukraine, hvor der har været meldt om nogle mindre russiske fremskridt i de senere dage.

- Ruslands væbnede styrker vil garantere, at alle ukrainske soldater og medlemmer af de territoriale forsvarsenheder, der frivilligt nedlægger deres våben, vil blive behandlet ordentligt og vil kunne vende tilbage til deres familier, siger talsmanden.

Giv op, siger den russiske generalmajor Igor Konasjenkov til de ukrainske soldater. Vi skal nok behandle jer godt. (Arkivfoto)
Giv op, siger den russiske generalmajor Igor Konasjenkov til de ukrainske soldater. Vi skal nok behandle jer godt. (Arkivfoto)
Powered by Labrador CMS