Snefald lammer luft- og togtrafik

I Münchens lufthavn blev over 320 fly aflyst lørdag formiddag. Lufthavnen blev så lukket til søndag morgen

Udgivet Opdateret

Et kraftigt snefald i Tyskland skabte lørdag store hindringer for både luft- og togtrafikken i de sydlige dele af landet.

I Münchens lufthavn blev over 320 af i alt 760 rutefly aflyst. Det ventes, at den genåbnes søndag morgen klokken 6.00.

Også i Frankfurt blev fly aflyst, og en talsperson for det tyske luftfartsselskab Lufthansa siger, at forstyrrelserne i lufttrafikken også kan medføre forsinkelser i landets øvrige lufthavne.

Fare for laviner

Der ventes også hyppige snebyger på Nord- og Østersøkysten.

I Schweiz og Østrig advarede myndighederne om fare for laviner.

Provinserne Tyrol og Vorarlberg i det vestlige Østrig udsendte farevarslinger om sneskred på næsthøjeste niveau, efter at der var faldet 50 centimeter sne natten til lørdag.

En tom perron på Münchens banegård lørdag, hvor tusindvis af rejsende i delstaten Bayern sad fast i togtrafikken. Både regionale og fjerntog til og fra storbyen blev midlertidigt indstillet, og togtrafikken ventedes at være ramt af store forstyrrelser frem til søndag.
En tom perron på Münchens banegård lørdag, hvor tusindvis af rejsende i delstaten Bayern sad fast i togtrafikken. Både regionale og fjerntog til og fra storbyen blev midlertidigt indstillet, og togtrafikken ventedes at være ramt af store forstyrrelser frem til søndag.

Sad fast i tog

Tusindvis af rejsende i delstaten Bayern sad lørdag fast i togtrafikken. Trafikken ved Münchens banegård blev næsten standset helt i en længere periode. 

Både regionale og fjerntog til og fra storbyen blev midlertidigt indstillet, og togtrafikken ventedes at være ramt af store forstyrrelser frem til søndag.

- Vi anbefaler, at man udsætter rejser til og fra München, sagde en talskvinde for Deutsche Bahn.

- Hold jer inde

Bayern Münchens hjemmekamp mod Union Berlin i den tyske Bundesliga, som skulle spilles lørdag, blev også udsat på grund af snevejret.

Politiet i det sydlige Bayern opfordrede befolkningen til at holde sig inde, mens nød- og snerydningstjenesterne arbejdede.

Varsels-beskrivelser

DMI udsender varsler for danske landområder om farligt vejr efter retningslinjer aftalt med Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet.

Varslerne udsendes op til 24 timer før det farlige vejr ventes. Dermed vil vejrfænomenet ofte have været omtalt i DMI’s almindelige vejrudsigter til offentligheden før der udsendes et egentligt varsel.

En risikomelding udsendes som et forvarsel om farligt vejr. Risikomeldingen vil ofte blive efterfulgt af et varsel om farligt vejr når der er overblik over hvilke og hvor store områder der bliver ramt af det farlige vejr. Aktive varsler vises med en rød blinkende markering.

Orkan: Middelvindhastighed overskrider orkanstyrke (32,6 m/s) inden for varslingsområdet.
Storm: Middelvindhastighed overskrider stormstyrke (24,5 m/s) inden for varslingsområdet.

Kraftig regn: Nedbørmængde overskrider 24 mm på 6 timer lokalt inden for varslings-området.
Skybrud: Nedbørmængde overstiger 15 mm på 30 minutter lokalt inden for varslings-området.
Kraftig torden: Der ventes mange lynnedslag lokalt inden for varslings-området.

Kraftigt snefald: Nedbørmængde overskrider 15 mm på 6 timer svarende til 15 cm sne lokalt inden for varslings-området.
Snestorm: Snefald på mere end 10 cm på 6 timer og middelvind overskrider 10 m/s og snefygning er sandsynlig lokalt inden for varslings-området.
Snefygning: Løs sne til stede og middelvindhastigheder overskrider 10 m/s, således snefygning er sandsynlig lokalt inden for varslingsområdet.

Isslag: Udbredt nedbør, der danner is på overfladen lokalt inden for varslings-området.

Tæt tåge: Sigtbarhed mindre end 100m lokalt inden for varslings-området.

Forhøjet vandstand ved den jyske vestkyst: Vandstand forventes over 1,9 m ved Thyborøn, Torsminde eller Hvide Sande.
Vandstand forventes over 2,4 m ved Vidå/Højer, Rømø eller Esbjerg.
Forhøjet vandstand i de indre danske farvande og/eller Østersøen: Vandstand ved en dansk station forventes over 1,30 m ved Skagerrak og Limfjorden og/eller 1,25 m ved Østersøen og indre danske farvande.

Kilde: dmi.dk.

Mange mindre veje var ufarbare på grund af fygende sne eller væltede træer.

40 centimeter

Dele af nabodelstaten Baden-Württemberg var også dækket af op til 40 centimer sne tidligt på dagen.

I det nordlige Tyskland var der også snevejr. Hamburg meldte om fem centimeter nysne. Der var også varslet hyppige snebyger på Nord- og Østersøkysten og i de nærliggende indlandsområderne.

Powered by Labrador CMS