Tyrehaj dræber kvinde

En 58-årig amerikansk kvinde mistede tirsdag livet, da hun snorklede i Bahamas

Udgivet Opdateret

En 58-årig kvinde fra den amerikanske delstat Pennsylvania har tirsdag lokal tid mistet livet i et hajangreb i Bahamas.

Det oplyser politiet.

Kvinden og hendes familie var gæster på krydstogtskibet "Royal Caribbean's Harmony of the Seas". 

Skibet havde lagt til kaj ved en havn i New Providence, som er den største af øerne, som udgør Bahamas.

En tyrehaj har angrebet en amerikansk kvinde på Bahamas. På billedet er det dog en hvid haj.
En tyrehaj har angrebet en amerikansk kvinde på Bahamas. På billedet er det dog en hvid haj.

Herfra havde rejseselskabet arrangeret en tur til Green Cay, en lille ø omtrent 800 meter nordvest fra Rose Island, hvor en 21-årig kvinde mistede livet i et hajangreb for tre år siden.

- Familien snorklede efter sigende i havet, og området er kendt for snorklende turister, lyder det ifølge nyhedsbureauet Reuters fra politiet.

- Vi har fået at vide, at familien så en tyrehaj angribe kvinden.

Skader på overkroppen

Ifølge politiet var det ansatte fra rejseselskabet og kvindes familie, som bjærgede kvinden i land.

Herfra blev hun bragt tilbage til hovedøen New Providence, hvor hun blev erklæret død, oplyser politiet og tilføjer, at hun havde pådraget sig skader på overkroppen.

Hajangreb mod mennesker er generelt meget sjældne.

I 2021 var der i alt 73 uprovokerede angreb på verdensplan. 

Ni af dem havde dødelig udgang, og det er et godt nyk op fra det årlige gennemsnit, som ifølge Floridas Naturhistoriske Museum ligger på fem.

Ikke desto mindre viste et nyligt studie, at hajer generelt ikke holder sig fra tæt befolkede strandområder, som forskere ellers antog.

Fulgte hajers bevægelsesmønstre

Studiet, som blev offentliggjort af University of Miami sidst i august, fulgte hajers bevægelsesmønstre ved delstaten Floridas sydkyst, hvor det undersøgte tre forskellige hajarter: tyrehajer, nursehajer og hammerhajer.

Studiet viste, at hajerne yndede at bruge lang tid tæt på populære badestrande, men ifølge Neil Hammerschlag, direktør ved universitetets hajkonserveringsprogram, er der ikke grund til yderligere bekymring, når man skal ud og dyppe sig.

Ekstra nervøs

- Selv om det måske kan gøre en lidt ekstra nervøs, understreger det for mig i virkeligheden bare den pointe, at hajer ikke rigtigt ønsker at bide folk, og at hajer faktisk tolererer mennesker og prøver at undgå dem, sagde han i forbindelse med offentliggørelsen af studiet.

Han opfordrer dog folk til ikke at bade i vejr med dårlig sigtbarhed. Han fraråder også folk at bade der, hvor andre fisker.

Powered by Labrador CMS