Ukraine har lokket russere i fælde

En ukrainsk general hævder, at russiske styrker er gået i en ukrainsk fælde i byen Bakhmut

Udgivet Opdateret

Ukrainske styrker har fanget russiske soldater "i en fælde" i den østukrainske by Bakhmut. Det har Ukraine oplyst mandag.

Omkring Bakhmut har Ukraine tilbagevundet territorie som et led i modoffensiven mod Rusland.

Fra Rusland lyder det, at russiske styrker har afvist eller dæmmet op for ukrainske fremskridt i både det østlige og sydlige Ukraine.

Det er mere end 500 dage, siden at Rusland invaderede Ukraine.

Fanget i en fælde

I starten af juni påbegyndte Ukraine en modoffensiv, der har fokus på at erobre klynger af landsbyer i den sydøstlige del af landet og bevæge sig nærmere på russiske styrker i Bakhmut.

Ukrainsk militær påstår, at russiske soldater i Bakhmut er fanget i en fælde, som særligt er støtte af vestlige våben.
Ukrainsk militær påstår, at russiske soldater i Bakhmut er fanget i en fælde, som særligt er støtte af vestlige våben.

- Bakhmut. Fjenden er fanget i en fælde, siger general Oleksandr Syrskyj, der leder Ukraines styrker på landjorden på beskedtjenesten Telegram.

- Byen er under vores forsvarsstyrkers kontrol. Fjenden bliver skubbet væk fra deres positioner, lyder det.

Drevet af vestlige våben

I syd er de ukrainske styrker "i bevægelse", og russiske styrker har mistet mange mænd på 24 timer, siger general Oleksandr Tarnavskyj på Telegram.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har sagt, at modoffensiven, der til dels er drevet af sofistikerede våben fra Vesten, går langsommere, end Ukraine havde håbet på.

Afviser angreb

Militæranalytikere siger, at Kyiv havde ønsket at kunne pege på bare en grad af succes, inden Nato-topmødet i Vilnius starter tirsdag.

Det russiske forsvarsministerium siger, at dets styrker har afvist ukrainske angreb i tre områder af Donetsk-regionen. Et af de områder er Klisjtjijivka, der har været omdrejningspunktet for sammenstød i de seneste dage.

Klisjtjijivka ligger nær Bakhmut.

Ikke bekræftet

Ministeriet siger også, at russiske styrker har afværget ukrainske angreb sydpå. Herunder i landsbyen Rivnopil, som Ukraine hævder at have generobret for to uger siden.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia

Reuters har ikke kunnet bekræfte situationen på slagmarken, og Rusland har ikke anerkendt Ukraines påståede fremskridt.

Powered by Labrador CMS