Zelenskyj har fyret hele bundet

Frygt for korruption har fået Volodymyr Zelenskyj til at rydde op i ledelsen på ukrainske rekrutteringscentre

Udgivet Opdateret

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har fredag fyret alle regionale militærledere i de ukrainske rekrutteringscentre.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De er fyret på grund af bekymringer om mulig korruption.

Er forræderi

- Det her system skal drives af folk, der ved, præcis hvad krig er, og ved, hvorfor kynisme og bestikkelse under krig er forræderi, siger Zelenskyj.

Regeringen i Ukraine har gjort bekæmpelse af korruption til en topprioritet under krigen mod Rusland, der snart har stået på i halvandet år.

Oplyser ikke hvor mange

Ifølge Zelenskyj er det den ukrainske topgeneral Valerij Zaluzjnyj, der bliver ansvarlig for at få implementeret fyringerne.

Nye kandidater skal godkendes af den ukrainske sikkerhedstjeneste, SBU. Det foretrækkes desuden, at de har erfaring fra slagmarken, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det er ikke umiddelbart oplyst, hvor mange militærledere der i alt er blevet fyret som del af Zelenskyjs udmelding fredag.

Den ukrainske præsident har ikke tænkt sig at se til, mens der foregår bestikkelse og generel korruption i landet.
Den ukrainske præsident har ikke tænkt sig at se til, mens der foregår bestikkelse og generel korruption i landet.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS