Dødsfald udsætter koncert

Ekstrem varme i Rio de Janeiro stopper arrangement efter katastrofal koncert i ekstrem varme og for lidt vand

Udgivet

Sangeren Taylor Swift har på grund af ekstrem varme i den brasilianske storby Rio de Janeiro udsat lørdagens koncert.

Det skriver hun i en meddelelse på det sociale medie Instagram.

- Mine fans, mine medoptrædendes og mandskabets sikkerhed og velbefindende må og vil altid komme først, skriver hun.

Udsættelsen af koncerten kommer, efter at en ung kvinde døde under hendes koncert fredag i et meget hedt Rio.

Utåleligt varmt

Flere af de 60.000 mennesker, som var mødt op til koncerten fredag har fortalt, at der var utåleligt varmt, og at der manglede vand ved koncerten.

Flere fortæller, at de fik forbud mod at tage vand med ind til koncerten.

Unge kvinder på vej til koncert lørdag i et drønhedt Rio de Janeiro med Taylor Swift. Dagen forinden døde en ung kvinder under koncerten med den amerikanske sanger. Derfor meddelte arrangørerne op ad dagen, at lørdagens koncert er aflyst.

Undervejs afbrød Taylor Swift koncerten, så arrangørerne kunne dele vand ud til koncertgæsterne.

Kaster vand ud til publikum

Videoer på sociale medier viser, hvordan hun kaster vandflasker ud til publikum.

Den 23-årig Taylor Swift-fan Ana Clara Benevides Machado faldt om. Ifølge læger døde hun af hjertestop.

Hen over weekenden ramte varmeindekset 59 grader i Rio.

Første af seks koncerter

Indekset sammenholder temperatur og luftfugtighed på et givent sted og angiver, hvor varm luften reelt føles.

Det vidste du ikke om Taylor Swift

– Taylor Swift har altid haft et talent for musik og sangskrivning. Allerede som 11-årig vandt hun en lokal sangkonkurrence, og i 5. klasse vandt hun en national poesikonkurrence med sit digt “Monster In My Closet”.

– Hendes album “Fearless” er det mest belønnet nogensinde indenfor country music. Albummet har fået platinstatus i seks lande. Det er blevet solgt i 9 millioner eksemplarer verden over og gjorde dengang 18-årige Taylor til den yngste kunstner i historien til at have året mest solgte album i USA.

– Taylor har  vundet “Album of the Year” ved Grammy Awards to gange. I 2010 med albummet “Fearless” og igen i 2016 med sit album “1989”. Hun er derved den yngste til at modtage prisen, da hun fik den i 2010 som 20-årige. Hun er også den eneste kvinde, der har modtaget prisen to gange.

– Taylor er gode venner med Selena Gomez og Emma Stone. Hun er derudover også venner med Hayley Williams, Emma Watson og youtuberen PewDiePie.

– Taylor er en af de mest fulgte kendte på sociale medier. På Twitter har hun 81,4 millioner følgere og på Instagram har hun 92,5 millioner følgere.

– Hun har to musikvideoer med over 1 milliard visninger. Blank Space er blevet vist 1,8 milliard visninger og Shake It Off har 1,7 milliard visninger.

– Taylor har været med i  filmen Valentine’s Day i 2010. Hun har også været med i en episode af CSI i 2000 og lagt stemme til den animerede film The Lorax i rollen som Audrey i 2012.

Kilder: Wikipedia & taylorswiftplanet.com

Taylor Swifts koncert blev afholdt på Nilton Santos-stadion i Rio de Janeiro. Den var den første af i alt seks koncerter, som hun giver i Brasilien.

Powered by Labrador CMS