Ellemann trækker i arbejdstøjet igen

Jakob Ellemann-Jensen, som forlod politik efter sygdom, bliver en af de syv værter på Podimo Bogklub

Udgivet Opdateret

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

Jakob Ellemann-Jensen, tidligere økonomiminister og formand for Venstre, er blevet medvært på Podimo-podcasten Podimo Bogklub.

Podcasten har syv værter, der skiftes til at være vært for afsnittene, som udkommer hver onsdag. De andre værter er Birgitte Hjort Sørensen, Bodil Jørgensen, Carsten Norton, Emily Salomon, Ingrid Baraka og Olivia Salo.

Ellemann-Jensen trak sig fra politik efter nogle dramatiske år, hvor Venstre blev spaltet i flere partier efter opgøret mod Lars Løkke Rasmussen i 2019.

Efter at have forladt politik, har Ellemann-Jensen nu valgt at fokusere på litteratur og samtale i sin nye rolle som podcast-vært.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Jakob Ellemann-Jensen, som forlod posten som økonomiminister og formand for Venstre umiddelbart efter et halvt års sygemelding, bliver medvært på Podimo-podcasten Podimo Bogklub.

Det meddeler ekspolitikeren i et opslag på det sociale medie Instagram.

Skiftende værter

- Jeg har meldt mig ind i en bogklub. Klubbens første møde med mig som vært var med Kristoffer Eriksen som gæst, og vi talte om Christian Bennikes bog "Engang troede vi på fremtiden", skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Podcasten har i alt syv værter, der skiftes til at være vært for afsnittene, som udkommer hver onsdag.

Trak sig efter dramatiske år

De seks andre værter er Birgitte Hjort Sørensen, Bodil Jørgensen, Carsten Norton, Emily Salomon, Ingrid Baraka og Olivia Salo.

- Hvis du vil være klogere på verden omkring dig, hvis du vil høre, hvorfor ironi åbenbart kan give bagslag, og hvis du vil vide mere om Taylor Swift, så lyt med, skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Ellemann-Jensen trak sig fra posten efter nogle dramatiske år, hvor Venstre blev spaltet i flere partier efter opgøret mod Lars Løkke Rasmussen i Brejning ved Vejle i 2019.

Jakob Ellemann-Jensen har erstattet karrieren i politik med en som podcastvært. (Arkivfoto).

Dårligste resultat i årevis

Ved folketingsvalget i november 2022 fik Venstre 13,3 procent af stemmerne. Det var partiets dårligste valgresultat siden 1988.

Efter valget gik Venstre i regering med Socialdemokratiet og Moderaterne, hvilket blandt andet resulterede i en post som forsvarsminister og vicestatsminister til Ellemann-Jensen.

I februar blev han indlagt med et ildebefindende, og hans sygemelding blev få uger senere til en sygeorlov.

Tog anden ministerpost

I august vendte han tilbage til Folketinget og regeringen. Han stoppede i den forbindelse som forsvarsminister og overtog i stedet posten som økonomiminister.

I oktober meldte han ud, at han ville trække sig fra politik. Troels Lund-Poulsen (V) har overtaget posten som formand.

Powered by Labrador CMS