- Han er en arbejdshest

Dronning Margrethe har hædret en ung garder med et kongeligt ur i forbindelse med en parade ved Livgarden

Udgivet Opdateret

På Livgardens kaserne på Rosenborg Slot i København stod dronning Margrethe onsdag klar til at overrække Dronningens Ur til garder Jonathan Mazanti Andersen.

Uret er en hædersbevisning, som overrækkes til en værnepligtig garder ved afslutningen af tjenestetiden.

Styr på det hele

- Garder J.M. Andersen besidder alle de værdier, en rigtig god garder skal have. Han er en arbejdshest og har altid styr på sin udrustning, sin teoretiske viden og sin praktiske udførsel.

Sådan lyder en del af motivationen for indstillingen af garderen, der er født i Kolding, men vokset op i Helsingør.

Garder Jonathan Mazanti Andersen har onsdag fået overrakt Dronningens Ur af dronning Margrethe på Livgardens kaserne på Rosenborg Slot i København.

Det er gardernes overordnede og kammerater, der indstiller en garder til at modtage hædersbevisningen. Vagtkorpset udpeger én til at modtage det kongelige ur for at være en god kammerat og dygtig soldat.

Meget afholdt

Ud over Jonathan Mazanti Andersens kvalifikationer som garder bliver også hans særligt afholdte person udpeget som en af årsagerne til, at det netop er ham, der skal modtage den kongelige hæder.

Han er vellidt på vagtholdet, taler godt med alle og er en naturlig frontfigur. Samtidig er han også en god kammerat, lyder det i indstillingen.

God behandling

Det viser sig især ved Jonathan Mazanti Andersens retfærdighedssans. Den gælder ikke kun ham selv, men også hans medmennesker, som han "oprigtigt ønsker bliver behandlet ordentligt".

Powered by Labrador CMS