Helmig laver musikken til konens nye film

"Børnene fra Sølvgade" af Renée Toft Simonsen rammer næste år biografen med Dick Kaysø og Anders W. Berthelsen på rollelisten. Thomas Helmig laver titelsangen

Udgivet Opdateret

Endnu en gang bliver en af Renée Toft Simonsens børnebøger vakt til live på biograflærredet.

Filmatiseringen af "Børnene fra Sølvgade" forventes at få premiere i efterårsferien 2024. Det annoncerer Rocket Road Pictures og Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Det er Renée Toft Simonsens mand, Thomas Helmig, som leverer titelsangen til den stjernespækkede film.

Også unge talenter

På rollelisten finder man rutinerede navne som Anders W. Berthelsen, Jakob Fauerby, Ditte Hansen, Dick Kaysø, Kirsten Lehfeldt og Lars Ranthe.

De står side om side med fire unge talenter, nemlig Alfred Rivera, Alfred Nordhøj Kann, Ida Skelbæk-Knudsen og Amelia Ahmad Abdullatif, som spiller børnene fra Sølvgade.

Renée Toft Simonsen og gemalen, Thomas Helmig, arbejder sammen. (Arkivfoto).

Kan selv bestemme

Filmen centrerer sig om 11-årige Katinka, der bor alene med sine tre søskende og papegøjen Kaptajn Godt Humør i en lejlighed på Sølvgade. 

Her kan de helt selv bestemme, hvornår de går i seng, og om de gider at børste tænder. Der er heller ikke nogen, der siger, at de skal lave lektier.

Sådan har det været, siden deres mor på mystisk vis forsvandt.

Frygter skoleinspektør

Da skoleinspektøren på børnenes skole begynder at undre sig over, hvorfor deres forældre altid er fraværende, lægger de en plan for at undgå at blive opdaget og sendt på børnehjem: 

De ansætter en hushjælp i skikkelse af den farverige Miss Nelly fra Vollsmose. Derfra ændrer planen sig fuldstændig, lyder det om handlingen.

Står bag manuskriptet

Også den Vild med dans-aktuelle skuespiller Katinka Lærke Petersen og youtuberen Rasmus Brohave medvirker i filmatiseringen af "Børnene fra Sølvgade".

Renée Toft Simonsen står bag filmens manuskript, ligesom hun har skrevet bogen, der udkom i 2019.

Bag flere børnebøger

Renée Toft Simonsen har ud over "Børnene fra Sølvgade" skrevet en række bøger. Blandt andet børnebogsserien om Karla, hvoraf de første tre i rækken også er blevet filmatiseret.

"Børnene fra Sølvgade" får forventet biografpremiere i efterårsferien 2024.

THOMAS HELMIG

Thomas Helmig (født 15. oktober 1964 i Egå, Aarhus) er en dansk sanger, sangskriver, musiker og producer. Fra 1983 til 1985 var han sanger og frontfigur i soul- og funkgruppen Elevatordrengene, og debuterede som solist i 1985 på støttesinglen "Afrika", og samme år med albummet Thomas. Han slog for alvor igennem med sine naive, dansksprogede tekster på albummet Vejen væk (1988), der solgte 160.000 eksemplarer, godt hjulpet på vej at hittet "Det er mig der står herude og banker på". Samme år medvirkede Helmig sammen med Søs Fenger, Sanne Salomonsen, og Anne Linnet på singlen "Den jeg elsker, elsker jeg" til fordel for AIDS-Fondet. I 1994 opnåede han igen kommerciel succes med sit ottende album, det anmelderroste Stupid Man, som udover titelnummeret også rummede hittet "Gotta Get Away from You". Albummet solgte 250.000 eksemplarer og udløste seks danske Grammypriser ved Dansk Grammy i 1995.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS