Her er listen: Dem har vi googlet i år

Store danske navne fra sport og kultur er blandt de mest googlede personer i år, mens internationale navne også har fundet vej til top-10

Udgivet Opdateret

En tennisstjerne, en tour de France-vinder og en international popsanger er på top tre over de mest googlede personer herhjemme i 2023.

Det afslører Google i en pressemeddelelse.

Tenniskomet ligger øverst

Og det er altså de danske sportsstjerner, der sætter sig solidt på de øverste pladser på sejrsskamlen ved opgørelsen af årets top-10.

Den danske tenniskomet Holger Rune slår sig ind på en førsteplads, mens cykelrytter og tour de France-vinder Jonas Vingegaard lægger sig i læ på en andenplads.

Stor mand tager fjerdepladsen

Imens har den amerikanske popsangerinde Taylor Swift sunget sig ind på en tredjeplads. Hun er netop kåret som Årets Person af det amerikanske Time Magazine.

Sam Jacobs, som er chefredaktør på Time Magazine, kaldte hende i den forbindelse for "en sjælden person, der både er skribenten og helten i sin egen historie".

Den 33-årige sangerinde Taylor Swift ligger nummer tre ud af de ti mest googlede personer i Danmark. Hun udgav sit første album som 16-årig. I juli blev hun den kvinde, der har haft flest album på toppen af Billboard-hitlisten. (Arkivfoto).

På fjerdepladsen gemmer sig en stor mand, nemlig sangeren Tobias Rahim, der er kendt for hits som "Mucki Bar", "Flyvende Faduma" og "Stor mand".

Serie-stjerner

Derefter følger journalist og forfatter Lise Nørgaard på en femteplads. Hun døde 1. januar i en alder af 105 år.

Særligt er hun kendt for serien "Matador", der flere gange har kørt på DR med seerrekorder til følge.

På en sjetteplads er skuespiller Matthew Perry, der blev verdenskendt med serien "Friends". Han døde i oktober som 54-årig, hvor han blev fundet i et boblebad i sit hjem i Los Angeles.

Største højdespringer

Google afslører ligeledes, hvilke personer der har taget det største hop i antallet af gange, danskerne har søgt på dem. Her er Matthew Perry den største højdespringer.

Resten af listen over de ti mest googlede personer i 2023 udgøres af håndboldspilleren Mikkel Hansen på en syvendeplads, sangerinden Tina Turner på en ottendeplads og statsminister Mette Frederiksen på en niendeplads.

Astronaut Andreas Mogensen skriver sig ind på tiendepladsen. Han er lige nu på sin anden rummission på den Internationale Rumstation (ISS).

Google

Google Inc. er en amerikansk software- og It-virksomhed.

Virksomheden er især kendt for sin søgemaskine på internettet "Google". Søgemaskinen er i dag den største søgemaskine på internettet.

Googles forretningsområder spænder vidt og der tilbydes en række It- og softwareservices.

Der tilbydes også en række andre produkter gennem en række af datterselskaber.

Google Inc. er et datterselskab til Alphabet Inc.

Det er verdens mest populære website.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS