Kendte kvinder fortæller om symptomerne

I en ny programserie sætter forskere sammen med ukendte kvinder og velkendte ansigter - blandt andre Line Baun og Cecilie Hother - fokus på et stort problem

Udgivet Opdateret

Hvad sker der fysisk og mentalt, når østrogenniveauet daler, og kroppen indtræder i overgangsalderen?

Det sætter DR fokus på i en ny programserie.

I "Velkommen til overgangsalderen" fortæller en række kvinder om de forandringer og udfordringer, de hver især oplever - herunder tørre slimhinder, vrede, angst, parforholdsproblemer, hedeture og umulig nattesøvn - i overgangsalderen, som er perioden omkring den sidste menstruation.

Blandt de kendte kvinder, som sætter ord på følelserne og symptomerne, er vært Cecilie Hother, frisør Gun-Britt Zeller, entertainer Søs Egelind og skuespillerne Trine Pallesen, Lone Hertz og Lærke Winther samt kommunikatør og influencer Line Baun Danielsen. (PR-foto).

Både almindelige kvinder og kendte ansigter medvirker i programrækken. Blandt de kendte kvinder, som sætter ord på følelserne og symptomerne, er vært Cecilie Hother, frisør Gun-Britt Zeller, entertainer Søs Egelind og skuespillerne Trine Pallesen, Lone Hertz og Lærke Winther samt kommunikatør og influencer Line Baun Danielsen.

Raseri

Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

De fortæller blandt andet om at føle sig alene, om at blive overmandet af raseri og lade det gå ud over de nærmeste, hormonbehandling, om brudte forhold, angsten for at miste deres kvindelighed og det at træde ind i en ny epoke af livet.

- Vi håber, at vi med programmerne kan være med til at nedbryde tabuet om overgangsalderen og starte værdifulde samtaler om denne vigtige periode i kvinders liv, siger programchef Anne Garlichs i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS