Nu trækker han i land

Musikeren Ye vil arbejde på at vise større følsomhed og forståelse, skriver han i undskyldning til jøder

Udgivet

Den amerikanske rapper Ye, der førhen var kendt som Kanye West, undskylder tirsdag for tidligere udtalelser, der af flere er blevet kaldt antisemitiske.

Musikeren har sendt undskyldningen, som er skrevet på hebraisk, ud på blandt andet det sociale medie X.

Her skriver han ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det ikke har været hans hensigt at såre folk.

- Jeg undskylder oprigtigt over for det jødiske samfund for ethvert uplanlagt udbrud. Det var ikke min intention at være sårende eller respektløs, og jeg fortryder enhver smerte, som jeg måtte have forårsaget.

Skal lære af det

- Jeg er forpligtet til at begynde med mig selv og lære af denne oplevelser for at sikre større følsomhed og forståelse i fremtiden, skriver Ye blandt andet i opslaget.

Han har tidligere hævdet, at underholdningsbranchen i USA er kontrolleret af jøder, og i et interview i 2022 hyldede han Hitler.

- Jeg undskylder oprigtigt over for det jødiske samfund for ethvert uplanlagt udbrud, lyder det fra Ye, der tidligere hed Kanye West. (Arkivfoto)

- Alle mennesker har en værdi, som de har bragt til bordet - især Hitler, sagde sangeren dengang.

Fyret af Adidas

Han tilføjede, at han godt kunne lide Hitler.

Udtalelser som disse førte blandt andet til, at flere af hans samarbejder med tøjfirmaer som Adidas og Gap blev afsluttet.

KANYE WEST

Ye, kendt professionelt som Kanye West er en amerikansk rapper, hiphopproducer popmusiker og tøjdesigner fra Chicago. Han har udgivet elleve albums. De første tre var The College Dropout, Late Registration, Graduation i 2007. Disse tre albums har indbragt ham i alt ni Grammy Awards.

Kilde: Wikipedia

Samtidig har han i perioder været suspenderet fra flere sociale medier.

Powered by Labrador CMS