Oh Land har fået manden tilbage

Adi Zukanovic var en del af Oh Lands X Factor-hold, da hun tog sin første tørn som dommer i programmet i sæsonerne fra 2019 til 2021

Udgivet Opdateret

Når Oh Land gør comeback i "X Factor", stiller hun med det stærkeste hold.

Hendes mand, musikeren Adi Zukanovic, som har arbejdet for Thomas Blachman under "X Factor" efter hendes exit i 2021, er tilbage på team Oh Land.

- Mig og Adi er virkelig gode til at kommunikere gennem musik - det var også sådan, vi fandt hinanden. Vi er gode til at forstå, hvad hinanden vil og så udføre det sammen. Og så har vi samme dårlige tålmodighed. Det skal ligesom gå lidt hurtigt og være meget på et idéniveau, siger Oh Land.

Ikke godt for husfreden

- Det er virkelig fedt og sjovt at lave ting sammen med sin partner. Så jeg er bare superglad for, at han kan være med til det, siger hun og tilføjer med et grin:

- Jeg tror ikke, det havde været godt for husfreden, hvis ikke han var kommet tilbage.

Både Oh Land Adi Zukanovic lever af og lever for musikken. Men når det er weekend, trækker de dog for en stund stikket.

Oh Land er sulten efter "X Factor". - At få en anden chance og mulighed for at gøre det igen, men ikke som nybegynder, synes jeg, er megaprivilegeret, lyder det fra musikeren. (Arkivfoto).

Gift i haven

- Der snakker vi "Gift ved første blik" og have, lyder det fra Oh Land. Og meget apropos blev Oh Land og Adi Zukanovic gift i deres have i slutningen af august efter fire års forhold.

Sammen har de sønnen Ernst, der kom til verden i 2020, og så består familien også af Oh Lands søn, Svend, på syv år fra ægteskabet med kunstneren Eske Kath, som hun blev skilt fra i 2018.

Der har ikke været meget tid til hvedebrødsdagene ud over bryllupsrejsen til den spanske ferieø Mallorca, for parret er i gang med "X Factor", hvor Oh Land nu gør comeback efter tre års pause.

Stoppede at praktiske årsager

- Jeg har savnet det. Det er jo et virkelig, virkelig sjovt job at lave. Det er musikunderholdning på steroider for rigtig, rigtig mange seere, lyder det fra Oh Land.

Det var praktiske årsager, der gjorde, at den 38-årige musiker stoppede som dommer i "X Factor" i 2021 efter tre sæsoner bag bordet.

I mellemtiden har hun udgivet en plade, spillet massevis af koncerter, skrevet en opera - i øvrigt sammen med Adi Zukanovic - og skabt musikken til Tivolis opsætning af "Snedronningen" i samarbejde med en ægte dronning, dronning Margrethe, der har stået for scenografien.

I den milde ende

Trods en pakket kalender har Oh Land fin tid til "X Factor".

- Jeg har prøvet det, der var meget værre, siger hun.

- Jeg føler helt klart, det er i den milde ende.

Vinderne af X Factor gennem årene

Fredag aften blev den 14. vinder af “X Factor” i Danmark fundet. Det blev den 15-årige Solveig. 15-årige Solveig Mølle Lindelof fra Hvidovre vandt fredag aften X Factor på TV2.

Hun blev dermed X Factor-vinder nummer 14.

2008: Martin Hedegaard.

2009: Linda Andrews.

2010: Thomas Ring Petersen.

2011: Sarah Skaalum Jørgensen.

2012: Ida Østergaard Madsen.

2013: Chresten Falck Damborg.

2014: Anthony Jasmin.

2015: Emilie Esther.

2016: Embrace.

2017: Morten Nørgaard.

2018: Place on Earth.

2019: Kristian Kjærlund.

2020: Alma Agger.

2021: Solveig Mølle Lindelof.

Kilder: TV2, DR, Ritzau.

Faktisk er det meget givende at rette fokus væk fra sig og hellige sig andre.

- Der er noget kreativt plads, fortæller Oh Land.

Prøver sig selv af

- Min erfaring efter at have udgivet mit sjette album er, at det er godt ikke bare at gå direkte tilbage i studiet og skrive nye sange, men at producere nogle andre ting i det naturlige tomrum, der kommer, efter man har udlevet et eller andet andet, siger hun og fortsætter:

- Det er vildt sjovt at prøve sig selv af som en, der skal udleve andres potentiale og ikke bare skrive mine egne sange og udleve mit eget udtryk, som jeg jo elsker at gøre. Men det er også virkeligt sjovt at hjælpe andre i sådan en fase.

Oh Land entrerer programmet med en enormt iver, når hun sætter sig ind mellem "X Factors" grand old man, Thomas Blachman, og sidste års dommerdebutant, Simon Kvamm.

En kæmpe sult

Sidst, Oh Land var med, vandt hun "X Factor" med sin unge solist Solveig.

- Jeg kommer ind med en kæmpe sult, fordi jeg på en eller anden måde havde givet slip på det som noget, der nok aldrig ville komme igen. At få en anden chance og mulighed for at gøre det igen, men ikke som nybegynder, synes jeg, er megaprivilegeret, lyder det fra Oh Land.

I granatchok

- Jeg glæder mig helt sindssygt, fordi jeg jo ikke er helt i granatchok, som jeg var, første gang jeg trådte ind i det. Jeg kan faktisk gå ind i det og nyde det med en vis ro, fordi jeg godt ved, at det bliver sindssygt, men jeg ved også godt, hvad jeg kan forvente på en eller anden måde.

Den 17. sæson af "X Factor" får premiere på TV 2 og TV 2 Play i januar 2024.

Powered by Labrador CMS