Skifter navn

Mary Fonden - H.K.H Kronprinsesse Marys Fond skal fremadrettet være Mary Fonden - H. M. Dronning Marys fond, såfremt navneændringen godkendes af Civilstyrelsen

Udgivet Opdateret

En lang række justeringer er i gang efter tronskiftet søndag den 14. januar, hvor kong Frederik tog over som regent efter dronning Margrethe, der abdicerede efter 52 år.

Herunder vil Mary Fonden - Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys Fond fremadrettet være Mary Fonden - H. M. Dronning Marys fond, såfremt navneændringen godkendes af Civilstyrelsen.

Arbejdet fortsætter uændret

Mary Fonden oplyser på Instagram, at fondens arbejde fortsætter uændret, og at dronning Mary fortsætter som formand, som hun også var som kronprinsesse.

- Med formanden i spidsen arbejder vi også fremover med at bekæmpe social isolation ved at identificere, udvikle og drive projekter i samarbejde med partnere, oplyser fonden i opslaget på det sociale medie.

Efter Marys ønske

Fonden har eksisteret siden 2007 og opstod med afsæt i dronning Marys ønske om at gøre noget for mennesker, der er socialt isolerede.

- Jeg har altid haft svært ved at se mennesker stå alene. Det har altid berørt mig dybt, når et menneske står uden for fællesskabet og kigger ind uden at kunne forstå, hvorfor han eller hun ikke er med, er dronning Mary citeret for på fondens hjemmeside.

Blandt dronning Marys mærkesager er inklusion og fællesskab. (Arkivfoto).

Folkegave på en million

Ønsket fik nyt liv af en folkegave på mere end en million kroner, der blev indsamlet i Danmark og Grønland og skænket i anledning af kongeparrets bryllup i 2004.

Fonden har til formål at virke til gavn for børn, voksne og familier, hvor miljø, arv, sygdom eller andre forhold har resulteret i, at den enkelte føler sig socialt isoleret eller ekskluderet, lyder det.

Fondens første projekt, "Fri for mobberi", blev lanceret i 2008.

Powered by Labrador CMS