Stor DR-satsning med Ulrich Thomsen i hovedrollen

De næste to år kan danskerne komme tættere på blandt andet Grundtvig i en af DR's nye dramadokumentarer om danmarkshistorien.

Ulrich Thomsen er vant til at lægge ansigtet i de helt rette folder i danske og udenlandske film og serier. Blandt andet har han spillet den danske ambassadør i USA under Anden Verdenskrig, Henrik Kauffmann, i "Vores mand i Afrika".

Næste år kan man se skuespilleren portrættere en af 1800-tallets største stemmer i form af den danske præst og forfatter Grundtvig i DR's nye dramadokumentar.

Har haft enorm betydning

I tre afsnit kommer seerne tættere på afgørende perioder af Grundtvigs liv, og hvordan hans arbejde har påvirket Danmark, som man kender det i dag.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

- Når vi har valgt at skildre Grundtvig, er det, fordi han har haft enorm betydning for vores kulturarv, siger Anne Garlichs, der er programchef i DR, i pressemeddelelsen.

- Og hans tanker og idéer har haft indflydelse på meget af det, vi i dag betragter som en selvfølge, tilføjer hun.

Ulrich Thomsen spiller hovedrollen i ny DR dramadokumentar om Grundtvig. (PR-foto).

Får selskab af Josephine Park

Det gælder blandt andet vores opfattelse af demokrati, ytringsfrihed og de danske institutioner, som folkeskolen, efter- og højskoler.

Ulrich Thomsen får selskab af Oxen-skuespilleren Josephine Park, som spiller den unge godsejerfrue Marie Toft, som Grundtvig forelsker sig i.

Derudover kan Laura Bro ses i rollen som Lise, der er Grundtvigs første kone, mens Nikolaj Kopernikus spiller digterens nære ven Sibbern.

En ud af tre såkaldte fyrtårne

Adam Price, der blandt andet er hovedforfatter på tv-serien "Borgen", er producent på serien, som er skabt i samarbejde med en række Grundtvig-eksperter.

Dramadokumentaren er en ud af tre såkaldte fyrtårne, som DR har planlagt de næste to år. Foruden fortællingen om Grundtvig bliver historien om Danmark som krigsførende nation og kolonimagt også fortalt.

Danskerne skal blive nysgerrige

Indblikket i danmarkshistorien skal ifølge DR rette danskernes opmærksomhed mod større emner.

- Danskerne skal blive nysgerrige på at vide mere, og ambitionen er at starte en bredere samtale om noget, vi alle har en relation til, og som øger vores viden og perspektiv, siger Nikolaj Vitting Hermann, som er chef for indhold og samarbejder i DR.

Dramadokumentaren om Grundtvig får premiere på DR til maj næste år.

Powered by Labrador CMS