TV 2 varsler kæmpe ændring i X Factor

Et ordsprog lyder, at den enes skrald kan være den andens guld

Udgivet Opdateret

Skrottede deltagere, der troede, at "X Factor" var forbi, får en chance til.

Thomas Blachman, Oh Land og Simon Kvamm kan nemlig vælge at skifte en af deres udvalgte deltagere ud med en af de deltagere, som deres meddommere har sagt nej til under årets 6 Chair Challenge.

Her findes de deltagere, som dommerne vil have med videre i udskillelsesforløbet forud for årets liveshows senere på sæsonen.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse og kalder den nye mulighed for callback.

Stor talentmasse

- Talentmassen i "X Factor" er år efter år simpelthen så stor, siger TV 2-redaktør Dorte Borregaard i pressemeddelelsen.

- Som vi så i sidste uge, er der ofte kamp mellem dommerne, når de skal fordele deltagerne mellem sig. Med callback kan deltagerne få en chance mere, selv om deres dommer ikke har givet dem en stol.

Selv om "X Factor" runder sin 17. sæson i år, bliver der stadig skruet på det ellers så velkendte koncept. (Arkivfoto).

Skruet anderledes sammen

Det medfører, at 6 Chair Challenge-programmerne er skruet anderledes sammen, tilføjer TV 2.

Hidtil har én dommer ad gangen været i centrum, når de skulle vælge en deltager i hver af de tre kategorier: solister under 23 år, solister over 23 år og grupper.

Oh Land og 'X Factor'

Efter tre års pause er Oh Land tilbage som dommer i 'X Factor', hvor hun tidligere har været dybt engageret i sine deltagere.

Oh Land, borgerligt Nanna Øland Fabricius, værdsætter at vende tilbage med erfaring og et åbent sind, klar til konkurrencen med meddommerne Thomas Blachman og Simon Kvamm.

Hun fokuserer på mangfoldighed og ønsker at udfordre tendensen til, at den hvide mand dominerer som afsendere af sange i showet.

Oh Land har et bredt CV, inklusive arbejde som sangerinde, komponist og skuespiller, samt projekter som en opera og samarbejde med dronning Margrethe.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Men i år skal Oh Land, Simon Kvamm og Thomas Blachman skiftevis høre deres deltagere fremføre en sang og vælge, hvem der skal med til bootcamp.

Flyttet til lørdag

I første 6 Chair Challenge skal de tre dommere vælge deres deltagere i kategorien solister under 23.

"X Factor" bliver først sendt på TV 2 lørdag aften, da håndboldherrernes EM-kamp mod Sverige indtager sendefladen fredag aften, hvor "X Factor" normalt sendes.

Afsnittet kan allerede nu ses på TV 2 Play.

Powered by Labrador CMS