Vingegaard til gallataffel: Var rystende nervøs

Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard ankom mandag aften til sit første kongelige gallataffel

Udgivet Opdateret

Det var ikke blot de "traditionelle" gæster, der mandag aften gik en efter en gennem Drabantsalen på Christiansborg Slot for at deltage i kongeligt taffel i forbindelse med det spanske statsbesøg.

Flere af Danmarks internationale kendisser havde også iført sig lange farverige kjoler og kjole og hvidt for at deltage i aftenens arrangement.

Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard og hans kone, Trine Marie Vingegaard Hansen, ankom til deres første gallataffel nogensinde, og begejstringen var nem at spore.

- Først og fremmest blev vi overraskede, dernæst var det lige ved, at vi jublede. Det er noget, vi aldrig har turdet drømme om, lød det fra cykelrytteren til Billed-Bladet.

Lige før

Adspurgt om han var mere nervøs for aftenen end ved en enkeltstart, lød svaret hurtigt "det er lige før" fra den danske Tour-vinder.

Også Trine Marie Vingegaard Hansen, der var iført Chanel fra top til tå, glædede sig til aftenen, og understregede, at de er store fans af kongehuset.

Dronning Margrethe afholder mandag aften gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af, at det spanske kongehus aflægger sit første statsbesøg i Danmark i 43 år.

Jonas Vingegaard i kjole og hvidt og Trine Marie Vingegaard Hansen i Chanel fra top til tå.
Jonas Vingegaard i kjole og hvidt og Trine Marie Vingegaard Hansen i Chanel fra top til tå.

Også Michael Laudrup

Foruden Jonas Vingegaard, de kongelige, erhvervsfolk og politikere var der også andre genkendelige navne at spotte på gæstelisten.

Blandt andre den tidligere fodboldspiller Michael Laudrup der gik gennem Drabantsalen på vej til Riddersalen, og det var der en helt særlig grund til.

Ifølge TV 2 var det den spanske delegation, der havde bedt om, at Laudrup skulle inviteres med. Til store glæde for den tidligere fodboldspiller, der har haft en stor del af sin karriere i Spanien.

- Det er vores andet hjemland. Vi har boet der i 11 år, og der er nok en enkelt eller fire, der kan huske noget, sagde han til mediet efterfulgt af et grin.

Tidligere fodboldspiller Michael Laudrup og Siw Elisabeth Laudrup.
Tidligere fodboldspiller Michael Laudrup og Siw Elisabeth Laudrup.

Et tæt program

Mandag eftermiddag var der officiel modtagelse af den spanske kong Felipe og dronning Letizia på Amalienborg inden aftenens gallataffel.

Det kongelige par er i Danmark i tre dage, hvor programmet er spækket med besøg rundt i København.

Blandt andet deltager kongen og dronningen af Spanien sammen med det danske kronprinspar i kransenedlægning på Kastellet tirsdag, hvorefter de også skal omkring Københavns Universitet, Rigshospitalet og Glyptoteket.

Onsdag skal de selvsamme fire på besøg på Dansk Arkitektur Center.

Dronning Margrethe ankom kort før det spanske kongepar til aftenens gallataffel.
Dronning Margrethe ankom kort før det spanske kongepar til aftenens gallataffel.
Powered by Labrador CMS