Harald sætter DR på plads efter fejl

Sagde at Mette-Marit og Haakon var i København

Udgivet

Danmarks Radio (DR) blev sat på plads fra højeste sted i søndags.

I forbindelse med de mange timers tv om proklamationen af kong Frederik X fik DR rygtet kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon til København for at overvære begivenheden.

Men det havde intet på sig.

Måtte rette

Det var selveste det norske kongehus, der selv gjorde opmærksom på fejlen.

I et skriftligt svar til norske NRK, afviste kongehuset, at det norske kronprinspar var i København.

Og da afkræftelsen nåede DR, måtte de bringe en rettelse.

- Norges kronprinspar er ikke i Danmark. I denne artikel skrev vi tidligere, at en bil med den norske kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var dukket op på Amalienborg, men det norske kongehus dementerer. Det norske kronprinspar er ikke i Danmark, har man skrevet i et skriftligt svar til NRK. DR beklager, skrev DR på dr.dk.

Kong Harald måtte dementere DR's historie.

Svækket af sygdom

Mette-Marit lider af den kroniske sygdom lungefibrose.

Det betyder, at hun økonomiserer med sine udlandsrejser, fordi hun skal bruge mange kræfter og meget tid på at komme sig efter de anstrengelser, som en udlandsrejse også repræsenterer.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var absolut ikke i København.

 Hun fik stillet diagnosen i 2018, og gjorde allerede dengang opmærksom på, at det ville påvirke hendes arbejde som kongelig.

– Min helbredstilstand og min arbejdskapacitet vil variere. Og der vil komme perioder fremover , hvor jeg har behov for tid uden officielle pligter, sagde Mette-Marit, da diagnosen blev formidlet til offentligheden.

Powered by Labrador CMS