Advarer: Kan være farlige

Producenten har ved en fejl byttet ærter ud med peanuts i Wasabi-ærter

Udgivet Opdateret

Specialvareforretninger tilbagekalder wasabi-ærter, da produktet indeholder peanuts i stedet for ærter.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Dermed fremgår allergenet peanuts eller jordnødder ikke på produktet. Forbrugere med allergi kan få en allergisk reaktion, hvis de spiser produktet.

Fejl i produktionen

Der er tale om Golden Turtle Wasabi Peas, der er solgt i specialvareforretninger i hele landet.

Det er på grund af en fejl i produktionen, at ærterne er blevet byttet ud med peanuts i den lille 140 grams bøtte af wasabi-ærter.

Der er peanuts og ikke ærter i produktet, som der ellers står på produktet.

Kontakt vagtlægen

- Har du allergi over for jordnødder fraråder Fødevarestyrelsen, at du spiser produktet. Du bør kassere det eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt, skriver styrelsen.

Oplever man symptomer i forbindelse med, at man har spist produktet, bør man kontakte egen læge eller vagtlægen, lyder det videre.

FØDEVARESTYRELSEN

 Fødevarestyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, som har til ansvar at føre tilsyn og kontrol med fødevarer og veterinære forhold. Styrelsen har cirka 1.715 ansatte.

Hovedkontoret, som tager sig af udvikling, koordinering og regeldannelse på veterinær- og fødevareområdet, har til huse i Glostrup ved København. Her arbejder cirka 500 ansatte. Kødkontrollen, der fører tilsyn med slagterierne, har cirka 560 ansatte. Fødevareregion Øst og Fødevareregion Vest med hhv. 330 og 390 ansatte tager sig af kontrol og tilsyn, samt lokal information og rådgivning til forbrugere, landmænd, virksomheder og dyrlæger.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS