Bekræfter: Stopper efter 12 år

Efter 12 år i spidsen for Norddjurs Kommune vil Jan Petersen ikke forsøge at blive borgmester igen

63-årige Jan Petersen vil ikke jagte flere politiske topposter.
63-årige Jan Petersen vil ikke jagte flere politiske topposter.

Citathistorie: TV2 Østjylland.

Den detroniserede borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, siger til TV2 Østjylland, at han ikke agter at genopstille til borgmesterposten og kommunalbestyrelsen om fire år.

- Jeg tror, man skal kende sin besøgelsestid, og jeg tror, jeg har givet Norddjurs Kommune og dens borgere det, jeg kan. Både fra Folketinget og fra kommunalbestyrelsen, så man vil ikke se mig stille op næste gang, siger han i TV2 Østjyllands nyhedsudsendelse fredag aften.

- Jeg vil give alle mine kræfter til, at Socialdemokratiet kan få sat et nyt hold, og det er vi begyndt på, og jeg vil stå bagved og hjælpe, men jeg vil ikke fylde foran.

Jan Petersen har heller ikke fået nogle centrale poster i den nye socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen.

Forlader borgmesterpost efter 12 år

Jan Petersen forlader borgmesterkontoret i Grenaa efter 12 år i en til tider meget varm stol.

Han har været folkevalgt politiker i næsten tre årtier.

De første mange år sad han i Folketinget, men han stoppede i 2007. I ville han være borgmester i Norddjurs Kommune.

Og det lykkedes i første forsøg ved kommunalvalget i 2009 og igen i 2013 og 2017.

Men nu – efter 12 år - gik den så ikke længere.

- De fleste tror, jeg har det skidt med det, men jeg er lettet. Ikke fordi, jeg ikke gerne ville have været med til at realisere det udviklingspotentiale, som Norddjurs Kommune endelig har fået, men det har været tungt, siger Jan Petersen til TV2 Østjylland.

Stod i spidsen for besparelser

Jan Petersen har i sin tid som borgmester skullet håndtere svære situationer.

Den måske sværeste sag var da kommunen i 2018 pludselig stod i en situation, hvor de skulle spare 460 millioner kroner på fire år.

- For mit vedkommende har hverdagen i 12 år stået på svær økonomi. Det fik jeg så ordnet sammen med gode folk, herunder Kasper Bjerregaard (kommende venstreborgmester), siger Jan Petersen.

- Men det har været tungt at se tilbage på breve, jeg har måttet skrive under på, som jeg næsten ikke kunne stå inde for. Det var især tungt i 2018, hvor jeg var nødt til at skære i hjemmehjælpen, på skolerne og børnehaverne. Det er jo ikke min dagsorden. Så det var sværere, end det jeg er udsat for i de er dage, siger Jan Petersen.

Powered by Labrador CMS