Chok-fyringer 

Ny strategi er på vej, siger ledelsen

Udgivet Opdateret

En stor fyringsrunde er på vej hos radiokanalen Radio4. Angiveligt vil ledelsen fyre 17 medarbejder, der svarer til omkring hver fjerde ansatte på radiokanalen.

Det siger tillidsrepræsentant for Radio4 Kasper Harboe til fagbladet Journalisten.

Ifølge Kasper Harboe sker det i forbindelse med, at den nye ledelse på radiokanalen er på vej mod en ny strategi, skriver Journalisten.

Radio4 gør klar til en stor fyringsrunde, hvor man vil fyre hver fjerde medarbejder, skriver fagbladet Journalisten. (Arkivfoto).

Han fortæller desuden til fagbladet, at det ikke er blevet konkretiseret, hvem ledelsen vil opsige, og at tillidsrepræsentanterne hos Radio4 vil deltage i møder med ledelsen for at nedbringe antallet.

Er i chok

- Kollegerne er i chok. Det her er mennesker, der har holdt ud i det ene ledelsesvakuum efter det andet. Det her er meget brutalt og hårdt for os alle sammen, siger Kasper Harboe til Journalisten.

Det er den tidligere DR-chef og nuværende ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør hos Radio4, Nikolai Thyssen, der har orienteret de fastansatte medarbejdere om fyringsrunden tirsdag, lyder det.

Thyssen har været på Radio4 siden december sidste år, og allerede i marts varslede han over for Journalisten, at der ville ske udskiftninger hos mediet.

- Det er jo ikke et hold, der har vundet Superligaen. Så selvfølgelig skal vi se på holdopstillingen, lød det fra Thyssen til fagbladet.

Nye krav

Radio4 gik i luften i 2019, efter at kanalen overtog det daværende Radio24syvs FM-bånd.

Det skete blandt andet, fordi Radio4 accepterede de nye krav om, at en stor del af radioen skulle placeres vest for Storebælt.

Powered by Labrador CMS