DMI: Ned til minus 14 grader

Det er et rigtigt vintervejr, der har lagt sig ned over Danmark

Udgivet

Mellem minus 10 og minus 14 grader.

Sådan er situationen tidligt torsdag morgen i enkelte steder af Danmark - især i Sønderjylland og på Fyn, hvor det i nat har været klart vejr og stort set vindstille.

Andre steder i landet ligger temperaturen næste oppe omkring frysepunktet.

Det gælder den nordlige del af Jylland og Sjælland. Her er der til gengæld sne i luften.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Trine Pedersen, torsdag morgen til Nyheder.dk.

- Det er blevet rigtig vinter i Danmark. Og det er ikke slut endnu, siger Trine Pedersen.

Lidt lunere torsdag

Men inden de kommende dages vejr bliver afsløret, får du lige torsdagens vejrprognose:

- Som dagen skrider frem rykker snevejret mere sydpå. Samtidig klarer det op i den nordlige del af landet. Vinden drejer i nordøst og så skyer det igen til og der kan komme lidt mere sne, siger Trine Pedersen, der dog har en lille god nyhed i ærmet:

- Det bliver forholdsvist lunt i dag. De fleste steder lige omkring frysepunktet, lyder det fra den vagthavende meteorolog.

Det har sneet flere steder natten til torsdag. Her er det ved Aarhus, hvor den nye sne har lagt sig som et fint, hvidt lag.
Det har sneet flere steder natten til torsdag. Her er det ved Aarhus, hvor den nye sne har lagt sig som et fint, hvidt lag.

De kommende dage

Den korte fortælling om de kommende dage er ifølge Trine Pedersen, at det fortsat bliver koldt.

- Kyster, der vender ud mod Kattegat, kan fortsat få lidt sne. Inde i landet ser det mere roligt ud, siger Rine Pedersen, der fra søndag ikke helt tør være så sikker i sine prognoser:

- Det er lidt usikkert endnu. Prognoserne er lidt mudrede. Så det må vi vente med at forholde os til, siger Trine Pedersen.

Powered by Labrador CMS