DR dobler beløbet op

DR har netop besluttet at hæve torterstatningsbeløbet til 28 tidligere medlemmer af DR Pigekoret

Udgivet Opdateret

I stedet for 25.000 kroner hver så får 28 tidligere medlemmer af DR Pigekoret, der blev udsat for seksuelle krænkelser og ledelsessvigt gennem årtier, nu 50.000 kroner hver.

Det har DR besluttet.

Opjusteringen af beløbet til det dobbelte kommer efter DR i løbet af de seneste måneder har afsøgt mulighederne for at fravige retspraksis på området.

Fredag kom så Kulturministeriets vurderinger af mulighederne og det er på den baggrund at DR nu hæver beløbet fra de oprindelige 25.000 kr. til 50.000 kr., der nu udbetales til hver af de 28 kvinder.

Voldsomt svigt

- I fredags har vi modtaget en skriftlig vurdering fra Kulturministeriet som svar på vores oprindelige henvendelse fra foråret. Det indeholder deres vurderinger af forholdene herunder også mulighederne for, at DR kan hæve erstatningsbeløbet sådan, som vi har ønsket. På den baggrund har DR’s direktion netop behandlet erstatningsrammespørgsmålet igen og besluttet, at vi hæver torterstatningsbeløbet for hver af de kvinder, der har krav på erstatning. Det hæves fra den oprindelige fastsættelse på 25.000 kr. til 50.000 kr. - altså en fordobling af beløbet, som en markering af det voldsomme svigt, kvinderne blev udsat for, siger DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS