Flere kvinder fortæller om krænkende adfærd fra kendt musiker

13 kvinder fortæller om grænseoverskridende adfærd i musikbranchen. Fem har haft oplevelser med samme mand

Sangerinden Stine Bramsen er en af de kvindelige musikere, som medvirker i ny DR-dokumentar om sexisme i musikbranchen. Fem af de medvirkende fortæller om grænseoverskridende adfærd fra den samme kendte mandlige musiker. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Fem kvinder, der har forbindelser til musikbranchen, fortæller i en dokumentar på DR om grænseoverskridende oplevelser, som de har haft med en kendt dansk mandlig musiker.

Dokumentaren, som DR har offentliggjort de første to afsnit af mandag morgen, handler om strukturelle problemer med sexisme i musikbranchen.

En stor del af seriens første afsnit drejer sig om kvindernes oplevelser med den mandlige musiker.

Stine Bramsen, der er tidligere medlem af gruppen Alphabeat, fortæller, at hun i 2009 blev tilbudt at synge en duet med musikeren. Men i en samtale med ham blev pludselig hun tilbudt at komme hjem til ham og drikke et glas vin.

- Pludselig føles det som en forhandling, at han skal have et eller andet for at synge den her duet, siger hun i dokumentaren.

'Hemmeligt romantisk forhold'

En anonym kvinde fortæller også, at hun havde et hemmeligt romantisk forhold til den mandlige musiker i flere år. 

De to mødtes, da kvinden var 16 år.

Sanger Signe Svendsen fortæller også, at både hun og den mandlige musiker overnattede i en tredje musikers lejlighed efter en koncert.

- Lige pludselig vågner jeg ved, at den mandlige artist er krøbet ind under min dyne og tager mig på brysterne, siger hun.

Har talt med over 150 kilder

I alt medvirker 13 kvinder i dokumentaren, men DR og produktionsselskabet Impact TV har talt med over 150 kilder, i deres arbejde med dokumentaren.

En anden af dem er Pernille Rosendahl, som har været forsanger i gruppen Swan Lee.

Hun fortæller om det, som hun oplever som generelle sexismeproblemer i musikbranchen.

- En af de helt store problematikker ved, at der er en valuta i branchen om at det er godt at være fuckable, det er, at det tager enormt meget fokus fra, det som man er god til, siger hun.

Optræder anonymt

Alle de personer, som de medvirkende har haft grænseoverskridende oplevelser med, optræder anonymt i dokumentaren.

Men i en opfølgende artikel skriver DR, at manden, som de fem kvinder fortæller om, er den 61-årige multiartist Martin Brygmann.

Han har ikke ønsket at udtale sig, fremgår det af dokumentaren.

Har fået meget omtale

Dokumentaren har allerede fået meget omtale op til udgivelsen, da Martin Brygmann forsøgte at få nedlagt et fogedforbud mod dokumentaren.

Det afviste Københavns Byret i weekenden.

Martin Brygmann skrev selv om dokumentaren i et opslag på Facebook lørdag aften:

- Jeg har været blind for, at min ofte platte og flirtende humor, som er en del af mig både fagligt og privat, kunne opfattes anderledes og grænseoverskridende.

Hans advokat, Heidi Højmark Helveg, har tidligere udtalt til Ritzau, at DR er kommet med udokumenterede freds- og ærekrænkende påstande mod hendes klient.

Powered by Labrador CMS