Godt nyt om strømmen

Med fremgangen kan vi hurtigere "frigøre os fra Putin", lyder det

Udgivet Opdateret

Der har været gang i produktionen af grøn strøm i Danmark i år. De danske solceller og vindmøller har produceret mere grøn strøm i årets første ti måneder, end de gjorde hele sidste år.

Det skriver den grønne erhvervsorganisation Green Power Denmark i en pressemeddelelse.

- Det er jo tegn på, at vi får mere grøn strøm, mere CO2-fri strøm og mere billig strøm i elnettet i Danmark, siger administrerende direktør Kristian Jensen til Ritzau.

Stabilt niveau

En af grundene til, at Danmark kan producere mere grøn strøm, er ifølge Green Power Denmark, at havvindmølleparken Kriegers Flak har kunnet produceret strøm hele året.

Den blev åbnet i 2021.

Derudover har vejret hjulpet, skriver organisationen i pressemeddelelsen. Solen har skinnet, når det ikke har blæst og omvendt. Det har betydet et stabilt niveau af vind- og solenergi.

Hvis det nuværende niveau fortsætter året ud, vurderer Green Power Denmark, at der vil være produceret grøn strøm i år svarende til over halvdelen af Danmarks årlige strømforbrug.

Med til at frigøre fra Putin

Det er vigtigt, at der er en høj produktion af grøn strøm ifølge Kristian Jensen.

- Det er med til at frigøre os fra naturgasafhængighed, det er med til at frigøre os fra Putin, og det er med til at sikre, at vi får grøn og CO2-fri energi ind i vores hjem og vores virksomheder, siger han.

Derudover er det vigtigt, hvis Danmark skal nå vores klimamål, at der er en høj produktion af grøn strøm, tilføjer Kristian Jensen.

Jo hurtigere slipper vi

- Vi håber, at vi får godt med blæst og god sol, så vi kan få endnu mere strøm ind i år, siger han.

Han håber næste år, at godkendelserne for nye solceller og vindmøller kommer hurtigt.

- Jo hurtigere vi kommer i gang med at producere grøn strøm, jo hurtigere er vi fri af russisk gas, og jo hurtigere får vi elpriserne ned i Danmark, siger Kristian Jensen.

Allerede efter årets første tre måneder kunne Green Power Denmark konstatere, at der havde været en rekordhøj produktion af grøn strøm.

I oktober nåede man så op på niveauet for hele sidste år.

Der er blevet produceret mere grøn energi de første 10 måneder af 2022 end hele 2021.
Der er blevet produceret mere grøn energi de første 10 måneder af 2022 end hele 2021.

SÅDAN SKÆRER DU TOPPEN AF ENERGIREGNINGEN

Her er seks råd fra Energistyrelsen:

* Send dit varmeanlæg på ferie hen over sommeren og spar op mod fem procent af din årlige varmeregning. Det er op til cirka 1300 kroner, hvis du har gasfyr. Du kan også sommerlukke andre typer af varmeanlæg.

* Hvis du forkorter fem af familiens ugentlige brusebade fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kroner om året, alt efter hvilken varmekilde du har.

* Brug tørresnoren i haven, i gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. Det kan koste dig omkring 2500 kroner, hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre fire gange om ugen hele året.

* Sluk apparater og maskiner på kontakten, inden du tager på ferie. Så sluger de ikke strøm, når du alligevel ikke er hjemme. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et højt standby-forbrug.

* Strømprisen varierer væsentligt over tid. Ved at time dit elforbrug, for eksempel ved at udskyde igangsættelse af opvaskemaskinen, kan man spare penge.

* Har man mulighed for at energirenovere sin bolig, falder energiforbruget og dermed regningen.

Kilde: SparEnergi.dk
Powered by Labrador CMS