Hun står i spidsen for over 1000 års historie

Som rigsarkivar har Anne-Sofie Jensen ansvaret for over 1000 års danmarkshistorie og 220 medarbejdere. Tirsdag den 22. februar fylder hun 50 år

Anne-Sofie Jensen er Danmarks rigsarkivar, og hun er dermed den øverste leder i Rigsarkivet. Tirsdag den 22. februar fylder hun 50 år.
Anne-Sofie Jensen er Danmarks rigsarkivar, og hun er dermed den øverste leder i Rigsarkivet. Tirsdag den 22. februar fylder hun 50 år.
Udgivet Opdateret

Hun står i spidsen for mere end 1000 års dokumentation af danmarkshistorien og 220 medarbejdere.

Som rigsarkivar arbejder Anne-Sofie Jensen dagligt på at få gjort de mange års dokumentation af historien så tilgængelig for danskerne som muligt.

Tirsdag den 22. februar kan hun fejre sin 50-års fødselsdag.

Med en baggrund, der omfatter flere lederstillinger i Folketinget og ministerier, blev hun i 2019 indsat som rigsarkivar.

Et skift, som hun har fået meget ud af.

- Det har været superspændende. Jeg ved meget om data og digitalisering. Så det har været enormt inspirerende at komme ind i kulturområdet, som Rigsarkivet er en del af, siger hun.

Data præger arbejdet

Og data og digitalisering præger fortsat arbejdet i dag.

Hun blev den første rigsarkivar uden en historiefaglig baggrund, og dermed var en ny vision for Rigsarkivet lagt.

- Den helt overordnede vision er at få data så let som muligt ud til danskerne. Det er det, man gerne skal kunne mærke ude i omverdenen, siger hun.

Foruden erfaring fra flere lederstillinger kan Anne-Sofie Jensen vise uddannelsesbeviser fra både Aarhus Universitet - hvor hun blev uddannet i statskundskab - Harvard Kennedy School og Det Statslige Talentlederforløb.

Skal blive dygtigere

Rigsarkivaren lægger vægt på at dygtiggøre sig gennem hele livet.

- Som leder skal man hele tiden blive dygtigere. Man er ikke færdig, bare fordi man sidder i den øverste stilling i en organisation. Færdiguddannet, det bliver man nok aldrig, siger hun.

For at dygtiggøre sig er det også vigtigt, at man udfordrer sig selv. Det har hun gjort i skiftet til historiefagligt arbejde.

- Det har været en stor gave for mig at blive en del af Rigsarkivet, for det har udfordret mig fagligt, siger hun.

Ikke den store fest

Hvad angår fødselsdagsfejringen, bliver det ikke den store fest i første omgang.

- Den falder på en ganske almindelig tirsdag, så jeg har en masse møder. Jeg tror ikke, at der skal ske noget særligt, ud over måske sushi med familien.

Planen er dog, at fejre årsdagen senere på året til en stor sommerfest.

Anne-Sofie Jensen er gift og har tre børn.

Powered by Labrador CMS