Kemisk stof fundet i babymad

Produkter fra mærket Alex & Pihl tilbagekaldes af Aarstiderne. De indeholder for store mængder af furan

Udgivet Opdateret

Aarstiderne tilbagekalder to varianter af babymåltider i pose på grund af tilstedeværelsen af for højt indhold af furan.

Det skriver Aarstiderne i en pressemeddelelse.

To trukket tilbage

Furan er et kemisk stof, som af DTU er vurderet som sundhedsmæssigt uacceptabelt, derfor tilbagekaldes de to produkter.

Et højt indhold af furan gør, at produktet ikke er egnet som fødevare.
Et højt indhold af furan gør, at produktet ikke er egnet som fødevare.

Der er tale om produkter fra mærket Alex & Pihl henholdsvist med navnene "Middelhavsmåltid" og "Sødkartoffel måltid" med bedst før datoerne 20.07.2023 og 18.06.2023.

Skal kasseres

- Babymåltider, der er omfattet af tilbagekaldelsen, skal kasseres, og Aarstiderne krediterer det beløb, der er betalt for babymåltiderne.

- Aarstiderne beklager situationen og er i dialog med leverandøren, så man sikrer sig, at dette ikke sker igen, skriver selskabet.

De er solgt på Aarstiderne.com og i Aarstidernes gårdbutik i Humlebæk.

Her ses de to omtalte produkter fra mærket Alex & Pihl.
Her ses de to omtalte produkter fra mærket Alex & Pihl.

Giftlinjen

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er blevet forgiftet, eller hvis du ved, at du er blevet forgiftet, kan du ringe til Giftlinjen. Giftlinjen er en telefonrådgivning, der døgnet rundt har læger og sygeplejersker på vagt.

De er eksperter inden for forgiftning, og de samarbejer med Arbejdstilsynet, Beredskabsstyrelsen, Danske Regioner, Sundhedsstyrelsen og mange andre organisationer.

“Giftlinjen samarbejder med forgiftningsrådgivninger i andre europæiske lande og USA. Vi har et særlig tæt samarbejde med giftinformationerne i de øvrige nordiske lande, som bl.a. har udmøntet sig i årlige møder og regelmæssige kurser i klinisk toksikologi for skandinaviske læger,” skriver Giftlinjen selv.

Hvis du skal i kontakt med Giftlinjen, skal du ringe 82 12 12 12. Herfra får du rådgivning.

Powered by Labrador CMS