Læger frygter for patienters liv

Presset på akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup er så stort, at lægerne ikke kan nå at behandle patienterne i tide

Udgivet Opdateret

Citathistorie: Herning Folkeblad

Den er helt gal på akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup ved Herning.
Lægerne har så travlt, at patienter med livstruende sygdomme ikke bliver tilset i tide, så de risikerer at dø i venteværelset.

Det skriver Herning Folkeblad.

Sendt bekymringsbrev

Situationen er så alvorlig, at lægerne har sendt hospitalsledelsen et bekymringsbrev, som beskriver en helt uholdbar hverdag på afdelingen.

Det fremgår blandt andet, at det i store dele af døgnet ikke er muligt at tilbyde rettidig akutbehandling, og at potentielt livstruende sygdom eller tilskadekomst ikke bliver vurderet og behandlet i tide af en læge.

Spørgsmål om hvornår

Bag bekymringsbrevet står alle afdelingens special- og overlæger. Talsmand og overlæge Anders Brøns Møllekær erkender, at patienter risikerer at dø, mens de venter på akut hjælp.

- Det er ikke et spørgsmål om, hvis det sker, men hvornår det sker. Vi har allerede haft tilfælde, hvor patienter med kritisk sygdom ikke når at få behandling i tide, siger han til Herning Folkeblad.

I rød tilstand

I brevet skriver lægerne om en akutafdeling i såkaldt »rød tilstand«, hvilket beskriver de perioder, hvor behovet for akut behandling overstiger afdelingens ressourcer.

En opgørelse fra hospitalets åbning i april og frem til november viser, at akutafdelingen har været i "rød tilstand" i en tredjedel af døgnets timer.

Patienter venter

- Personalet er dedikeret og fagligt dygtigt, men har ikke en chance for at nå at behandle så mange patienter, når der ikke er flere hænder, siger Anders Brøns Møllekær til Herning Folkeblad.

Det er for eksempel patienter med potentielle blodpropper, akut tarmslyng eller blødninger i maven, som sidder og venter.

Sidder i timevis

- De bør ses af en læge inden for et kvarter, men der kan nogle gange gå flere timer, siger Anders Brøns Møllekær.

Han fortæller videre om alvorligt syge patienter, der ligger i ambulancen og ikke kan komme ind på den overfyldte afdeling, om 12-timers-vagter uden en eneste pause, og om en ventetid på op til 11 timer i akutmodtagelsen.

Overlæge Anders Brøns Møllekær er talsmand for den samlede gruppe af special- og overlæger på akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup. Afdelingen er så presset, at lægerne frygter for patienternes liv og helbred og derfor har sendt et bekymringsbrev til hospitalsledelsen.
Overlæge Anders Brøns Møllekær er talsmand for den samlede gruppe af special- og overlæger på akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup. Afdelingen er så presset, at lægerne frygter for patienternes liv og helbred og derfor har sendt et bekymringsbrev til hospitalsledelsen.
Powered by Labrador CMS