Maleri tilbage efter hærværk

Maleriet "Den Foruroligende Ælling" af Asger Jorn udstilles igen fredag

Udgivet Opdateret

Asger Jorn-maleriet "Den Foruroligende Ælling", der 29. april blev udsat for hærværk, vender fredag tilbage på sin plads på Museum Jorn i Silkeborg.

Det fortæller museumsdirektør Jacob Thage til Midtjyllands Avis.

Det var provokunstneren Ibi-Pippi Orup Hedegaard, der med kontaktlim og permanent tusch begik hærværk mod maleriet.

"Den Foruroligede Ælling" blev skabt i 1959 ved, at Asger Jorn malede over et maleri, han havde købt på et loppemarked.

Bag glas

Ibi-Pippi har tidligere udtalt til TV 2 Østjylland, at hærværket handlede om ejerskab, og at hun havde "lige så meget ret, som Jorn havde, til at skamfere det oprindelige værk".

Asger Oluf Jørgensen

Asger Oluf Jørgensen med kunstnernavnet Asger Jorn var en dansk billedkunstner af international berømmelse og grafiker, keramiker, forfatter m.m. Asger Jorn var bror til kunstnerne Jørgen Nash og Vagn Ove Jorn.

Kilde: Wikipedia

Når maleriet udstilles igen fra fredag bliver det denne gang bag glas. Det samme er sket med flere andre af Asger Jorns værker på museet.

Maleriet før hærværk til venstre og efter hærværk til højre. Fredag den 29. april 2022 blev der begået hærværk mod maleriet 'Den Foruroligende Ælling' af Asger Jorn. (Billede udlånt af Museum Jorn)
Maleriet før hærværk til venstre og efter hærværk til højre. Fredag den 29. april 2022 blev der begået hærværk mod maleriet "Den Foruroligende Ælling" af Asger Jorn. (Billede udlånt af Museum Jorn)
Powered by Labrador CMS