Så mange fik vaccine på indkøb

I weekenden var der pop-up vaccinationstilbud i udvalgte supermarkeder. Det har en del personer udnyttet

Både Bilka og Føtex gjorde det i weekenden muligt at blive vaccineret på indkøbsturen
Både Bilka og Føtex gjorde det i weekenden muligt at blive vaccineret på indkøbsturen
Udgivet Opdateret

Det var ikke kun dagligvarer, som Bilka og Føtex kunne tilbyde kunderne hen over weekenden. Det var også muligt at blive vaccineret mod corona i udvalgte varehuse.

Den mulighed har 386 personer benyttet, oplyser Sundhedsstyrelsen tirsdag i en pressemeddelelse.

- Det er utrolig positivt, at vi har fået 386 personer vaccineret gennem det her pop-up tilbud i udvalgte supermarkeder, lyder det fra Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Flere popups

I weekenden var der pop-up vaccinationstilbud i Fælledparken i forbindelse med the Minds of 99-koncerten, og i denne uge, kan man igen få pop-up vaccination.

- I denne uge bliver der igen tilbudt pop-up vaccination, denne gang i forbindelse med SPOT Festivalen i Aarhus. Her kan man blive vaccineret uden tidsbestilling i Musikhuset den 17. september i tidsrummet 15-20, fremgår det af pressemeddelelsen.

Sådan virker en vaccine

Vores immunsystem er konstant på vagt overfor skadelige bakterier og virusser. Millioner af hvide blodceller holder hver især øje med specifikke infektioner.

Når en immuncelle møder sit mål, formerer den sig og sender en masse proteiner, kaldet antistoffer afsted for at rydde op. Når infektionen er bekæmpet, bliver såkaldte “huske-celler” tilbage i kroppen, som er klar til at forberede et hurtigt angreb, hvis bakterierne vender tilbage igen.

Det er sådan vi udvikler immunitet. Og det er derfor vi ikke bliver smittet af den samme virus flere gange.

Men selvom vores krop er super effektiv, så kan nogle superfarlige bakterier få ram på os, før vores immunsystem har haft tid til at gøre tropperne klar til kamp. Det gælder især for små børn, fordi deres immunsystemer endnu ikke er færdiguddannde.

Derfor er det heldigt, at vi har vacciner, der lavet af små eller svage udgaver af virusser eller bakterier. De lader vores immunsystem se, hvordan fjenden ser ud og danne de vigtige huske-celler. Når vi så møder den farlige udgave kan immunforsvaret genkende sygdommen med det samme og bekæmpe den, inden den når at få fodfæste.

Kilde: Videnskab.dk

Powered by Labrador CMS