Skovskidere risikerer bøde

I Riis Skov i Aarhus er der flere gange fundet afføring fra mennesker i skovbunden

Problemer med menneskelig afføring i Riis Skov har fået Aarhus Kommune til at sætte forbudsskilte op.
Problemer med menneskelig afføring i Riis Skov har fået Aarhus Kommune til at sætte forbudsskilte op.

Citathistorie: TV2 Østjylland

Det kan koste 1000 kroner i bødestraf at skide i skoven.

Såfremt det forstyrrer det offentlige rum, kan det nemlig være en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. 

Det oplyser Østjyllands Politi til TV2 Østjylland.

- Det er en konkret vurdering, men man kan godt få en bøde for det, siger kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi Janni Lundager.

I Riis Skov i Aarhus, særligt i det udendørs fitnessområde ”Fitness i det Fri”, er der op til flere gange fundet afføring fra mennesker i skovbunden. Blandt andet har hundeejere oplevet, at deres hunde spiser afføringen fra skovbunden.

Problemet er nu så udtalt, at Aarhus Kommune i begyndelsen af oktober har sat skilte op med forbud mod at skide i skoven i håb om at komme det til livs.

Stadig lorte-problemer

Dog modtager kommunen – til trods for de nye forbudsskilte – fortsat billeder fra borgere om, at problemet stadig er til stede.

Derfor vil de nu sætte nye skilte op i A4-størrelse i stedet for de nuværende piktogrammer.

Foruden at kunne udløse bøder for at skide i skoven tages ordensbekendtgørelsen eksempelvis også i brug, hvis høj musik forstyrrer det offentlige rum, eller hvis man tisser på åben gade.

Det har politiet tidligere udskrevet bøder for. Men umiddelbart har Østjyllands Politi ikke tidligere givet nogen bøder for at efterlade menneske-ekskrementer i skoven.

1000 i bøde

Ligesom at tisse på åben gade, vil det at skide i skoven, blive betegnet som uanstændig adfærd, og det kan give en bøde på 1000 kroner fra politiet.

Ligeledes, hvis man skider i det offentlige rum med vilje uden at forsøge at skjule sig, kan det også være blufærdighedskrænkelse og dermed udløse bødestraf.

Powered by Labrador CMS