Toårig søn skulle have mundbind på

En mor i Horsens er forarget over, at hendes to-årige søn skulle bære mundbind for at køre med på en hestevognstur

Sine Johansen er forarget over, at hendes to-årige søn blev bedt om at tage mundbind på.
Sine Johansen er forarget over, at hendes to-årige søn blev bedt om at tage mundbind på.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 ØSTJYLLAND

Den juleoplyste gågade i Horsens bød på både julemusik, drillenisser og julemænd i weekenden.

Og også på hestevognsture.

Her kunne man komme en tur rundt i byen til lyden af hovslag ganske gratis. Af sikkerhedsmæssige årsager blev folk "ombord" bedt om at bære mundbind.

Efter at have fumlet i lommen efter sit eget mundbind, fik Sine Johansen dog ikke lov til at stige op i hestevognen. Ifølge kusken var det nemlig ikke nok, at hun bar mundbind - hendes to-årige søn skulle også bære et for at komme med på turen, skriver TV2 ØSTJYLLAND.

På hestevognsturene i Horsens skulle alle bære mundbind. -
På hestevognsturene i Horsens skulle alle bære mundbind. -

Alt sagde nej

Det vakte stor undren hos Sine Johansen, for i vognen måtte kun én familie køre med per tur; der var derfor rig mulighed for at holde afstand til kusken i den forholdsvist store vogn.

- Vi voksne mennesker har svært ved at trække vejret gennem et mundbind - hvad har en toårig så ikke? Alt i mig sagde bare nej, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Små børn skal, ifølge Statens Serums Institut, ikke bære mundbind, da der er risiko for, at de kan kvæles heri, hvorved børn under 12 år som udgangspunkt er undtaget fra at bære mundbind.

Har lært af det

Og det er, ifølge Ulla Wessel, der er arrangør for Jul i Horsens, en beklagelig hændelse.

- Regeringen har bedt os om at bære mundbind i offentlig transport, og kusken har simpelthen fejltolket meldingen, og troet, at det gjaldt alle, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi har selvfølgelig lært af det her, og vi vil være langt mere tydelige og sikre os, at dem, der udfører aktiviterne, kender reglerne i forhold til aldersgrænsen.

Hun pointerer afsluttende, at hun ikke kan andet end at beklage over for dem, der ikke kunne komme med på hestevognsturen.

Powered by Labrador CMS