- Undskyld

Claes Antonsen går til bekendelse

Udgivet

Thomas Helmigs ven og faste trommeslager gennem 40 år, Claes Antonsen, står onsdag aften frem og undskylder en mangeårig sexistisk adfærd.

Han er kapelmester i The Antonelli Orchestra, og er det medlem af bandet, der har krænket en række kvindelige kunstnere under optagelserne til TV 2-programmet "Toppen af Poppen".

I andet afsnit af DR's dokumentar om sexisme i musikbranchen pegede flere kvinder på, at et medlem af The Antonelli Orchestra havde optrådt sexistisk.

Bandmedlemmet var anonymiseret i udsendelsen, men nu erkender Claes Antonsen, at det er ham - selveste kapelmesteren, hvis navn bandet bærer, der er den skyldige.

Utryg stemning 

I et opslag på Facebook skriver han:

- I forbindelse med DR dokumentaren, Sexisme i musikbranchen, står en række kvindelige artister frem og beretter, hvordan jeg, som person, har skabt en utryg og ubehagelig stemning under produktionen af Toppen af Poppen programmerne i kraft af mit sprog og min adfærd.

Trommeslager i The Antonelli Orchestra Claes Antonsen har været med i flere sæsoner af TV 2-programmet "Toppen af poppen".

- Jeg har alt for sent forstået, hvor ulykkelige kvinderne blev, og at mit sprog og min adfærd også har fået kvinderne til at føle, at de mistede deres kunstneriske faglighed og kun blev bedømt på deres udseende.

Undskyld

- Det vil jeg gerne undskylde for. 

- Jeg er simpelthen så ked af, at jeg, igennem mange år, ikke har indset, at jeg, uden tanke for kvinderne, har brugt ord og vendinger om og til dem, som har været grænseoverskridende og sexistiske.

- Det var ikke i orden. Slet ikke. Undskyld, skriver Claes Antonsen.

Powered by Labrador CMS