Vil hjælpe disse danskere

Spareråd er på vej til danskere, som bruger gasfyr

Udgivet Opdateret

Energistyrelsen vil hjælpe de danske gasfyrsejere med at tage toppen af gasregningen. Derfor får omtrent 240.000 borgere nu en række spareråd i deres digitale eller fysiske postkasser.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

En vigtig opgave

Der vil ifølge styrelsen i nogle tilfælde være borgere, som modtager brevet, selv om de ikke længere har gasfyr. Det skyldes, at der kan være fejl i oplysningerne fra Bygnings- og Boligregistret (BBR).

- Energistyrelsen ser det som en vigtig opgave at hjælpe blandt andre de borgere, der har gasfyr, med gode råd om, hvordan de bedst kan reducere varmeforbruget og tage toppen af gasregningen. I denne omgang har vi særligt fokus på dem, der bor i villa eller parcelhus, da de har oplevet de allerstørste stigninger på gasregningen, siger kontorchef i Energistyrelsen Vincent Rudnicki.

Der er nu hjælp på vej til danskere med gasfyr
Der er nu hjælp på vej til danskere med gasfyr

SÅDAN BRUGER KUNDERNE GAS

- Omtrent 89 pct. af erhvervskunderne er små forbrugere med et årligt gasforbrug under 22.849 Nm3. Deres forbrug udgør ca. 11 pct. af det samlede forbrug hos erhvervskunderne.

- Omkring 11 pct. af erhvervskunderne er mellemstore forbrugere med et årligt gasforbrug på 22.849 - 2.284.900 Nm3. Deres forbrug udgør ca. 40 pct. af det samlede forbrug.

- De store erhvervskunder, i forbrugsbånd I4 og I5, udgør omkring 0,4 pct. af det samlede antal erhvervskunder, mens deres forbrug udgør ca. 49 pct. af erhvervskundernes samlede gasforbrug.

Kilde: Energistyrelsen
Powered by Labrador CMS