Ramt af bølge af had

Claes Bang har dog selv fået ros

Udgivet

Claes Bang i russisk hadkampagne

Claes Bang spiller Pontius Pilatus i filmatiseringen af Mikhail Bulgakovs 'Mesteren og Margarita'.

Filmen har udløst en hadkampagne i Rusland, hvor instruktør Michael Lockshin er blevet truet på sociale medier.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Skuespiller Claes Bang er ufrivilligt blevet revet ind i en russisk hadkampagne mod en film, hvor han spiller en mindre rolle.

Filmen "Mesteren og Margarita" er en filmatisering af den russiske forfatter Mikhail Bulgakovs roman, der er en satirisk kritik af det totalitære sovjetiske styre under Josef Stalin. Den blev først udgivet i 1960'erne efter forfatterens død, og efter at Stalin døde i 1953.

Siden filmen fik premiere i Rusland for knap en måned siden, har den været populær i biograferne.

Hetz mod instruktør

Men kort efter premieren begyndte en hær af prorussiske trolde - altså personer, der chikanerer og provokerer på sociale medier og nettet - bloggere, tv-personligheder og medier at føre en kampagne for at miskreditere filmen og dens amerikansk-russiske instruktør, Michael Lockshin.

Det skriver det amerikanske brancheblad Variety.

Claes Bang har en mindre rollen i filmen som Pontius Pilatus. 

Ifølge det amerikanske brancheblad Variety fører en hær af prorussiske trolde en hadkampagne mod en film, der har danske Claes Bang på rollelisten.

Har kun fået ros

Til DR fortæller den danske skuespiller, at han selv kun har modtaget rosende ord fra russere på sociale medier.

Men han blev chokeret, da han fik at vide, at instruktøren havde fået beskeder om, at han skulle i fængsel og henrettes.

- Det er ikke hver dag, at jeg oplever, at folk, jeg kender eller arbejder sammen med, offentligt bliver krævet henrettet, siger han til DR.

Har kritiseret invasion

Det er altså instruktør Michael Lockshin, som er mål for den massive kritik fra prorussiske trolde.

Siden Rusland invaderede Ukraine i februar 2022, har Michael Lockshin kritiseret invasionen på sociale medier og udtrykt sin støtte til det ukrainske folk.

Ændrede sig hurtigt

Til Politiken siger Claes Bang, at han talte med instruktøren, få dage efter at filmen fik premiere i Rusland. Instruktøren fortalte, at filmen havde fået positiv respons på sociale medier. Men det billede ændrede sig hurtigt.

- Så taler jeg med instruktøren nogle dage efter, og han har fucking ikke kunnet sove siden, for nogle af Putins venner skriver på sociale medier, at han burde stilles for retten, og at han burde henrettes, siger Claes Bang til Politiken.

Det vides endnu ikke, om filmen "Mesteren og Margarita" får premiere herhjemme.

Powered by Labrador CMS