Advokat: Agent bliver central i sag om drabet på gravid kvinde

Det er meget utraditionelt, at politiet har brugt en agent i sag om drab på 32-årig kvinde, siger forsvarer

Udgivet Opdateret

Det er "meget utraditionelle" metoder, politiet har taget i brug i arbejdet med at efterforske drabet på Louise Borglit, der blev dræbt i november 2016.

Det mener advokat Adam Henning-Bengtson, efter at det er kommet frem, at en politiagent har været filtret helt ind i sagen.

Fredag blev advokatens klient - en 28-årig mand - varetægtsfængslet i fire uger for drabet på den gravide Louise Borglit.

Mindes ikke lignende sager

- Jeg tænker, at det er meget utraditionelt. Og jeg tror, at det bliver et ret centralt tema, siger han foran Retten i Glostrup efter retsmødet.

Adam Henning-Bengtson kan ikke selv komme i tanke om lignende sager, hvor politiet har gjort brug af en agent.

Han kalder det også utraditionelt, at pressen kunne følge med i retten, fordi dommeren valgte ikke at lukke dørene.

Under retsmødet kom det frem, at en politiagent med dæknavnet Frank lod sig indsætte i Enner Mark Fængsel med den nu sigtede mand.

Agenten og den 28-årige fik i fængslet et fællesskab. Den mistænkte ved dog ikke, at han taler med en agent, eller at der er blevet installeret rumaflytning, så betjente kan lytte med i de to mænds samtaler.

De to bliver efterhånden fortrolige, og den sigtede ender med at komme med flere detaljer om drabet.

14.000 sider

Den 30. marts i år ender den sigtede ifølge anklagemyndigheden med at indrømme drabet på Louise Borglit og fortælle om, hvordan han kom af med det gerningsvåben, der aldrig er blevet fundet.

Den sigtede har ikke ville udtale sig i sagen. En af årsagerne er ifølge Adam Henning-Bengtson, at han ikke havde sin egentlige forsvarer ved sin side. Advokaten var mødt på vegne af en kollega.

- Derudover er der 14.000 siders materiale. Det kan jeg ikke nå at læse på 30 minutter, siger han.

Den 28-årige mand nægter sig skyldig i drab.

Powered by Labrador CMS