Afsløret: Spredte skræk og rædsel i otte år

En seriemorder spredte skræk og rædsel i otte år

Morderen var aktiv i 1980erne og 1990erne.
Morderen var aktiv i 1980erne og 1990erne.
Udgivet Opdateret

En fransk seriemorder, der mellem 1986 og 1994 spredte skræk og rædsel i byen Paris, er blevet afsløret. BBC skriver, at gerningsmanden skulle findes blandt politiets kolleger i det franske militærpoliti. 

Morderen blev kendt som Den Koparrede Mand, og The Daily Beast skriver, at han stod bag flere drab, blandt andet på 11-årige Cécile Bloch og på 38-årige Gilles Politi og dennes 21-årige au pair Irmgard Mueller, der begge blev tortureret, før de blev dræbt. 

Set af flere vidner

Forbryderen fik sit tilnavn efter drabet på Cécile Bloch. Flere vidner fortalte efterfølgende politiet om en koparret mand, der blev set i nærheden af gerningsstedet den dag, Cécile Bloch blev dræbt. 

Céciles bror hjalp politiet med at udarbejde en tegning af søsterens morder, og broderen har fortalt, at morderen virkede enormt selvsikker, da de to mødte hinanden.

DNA-spor

Der blev indsamlet DNA-spor fra flere af sagens ofre, og det var netop DNA, der endte med at fælde morderen flere år efter, at han begik sine forbrydelser. 

Det er uvist, hvad der præcist sendte politiet på sporet af, at man måske skulle finde morderen i egne rækker.

BBC skriver, at flere af sagens ofre, en 26-årig kvinde samt en 14-årig og en 11-årig pige, alle fortalte politiet, at deres overgrebsmand selv havde fortalt dem, at han var politibetjent. 

The Daily Beast skriver, at den oplysning oprindeligt ikke blev forfulgt af datidens efterforskere, da de mente, at det var noget, gerningsmanden sagde for at få ofrene til at gøre, som han sagde.

Gennembruddet kom, da 750 personer, der arbejdede for militærpolitiet i Paris i 80'erne og 90'erne, i 2021 fik et brev, hvori de blev anmodet om at afgive en DNA-prøve. 

Forsvundet og fundet død

BBC skriver, at 59-årige François Verove var én af de personer, der blev bedt om at afgive DNA. Han blev kontaktet af politiet den 24. september og anmodet om at afgive en DNA-prøve fem dage senere. Hans hustru meldte ham savnet den 27. september.

Liget af François Verove blev siden fundet i en lejlighed i den sydlige del af Frankrig. Man fandt også et selvmordsbrev, og en DNA-prøve fra François Verove konkluderede, at han er den mand, politiet har ledt efter igennem de seneste mange år. 

Indrømmelsen

BBC skriver, at selvmordsbrevets indhold ikke er blevet offentliggjort, men at franske medier skriver, at François Verove i brevet indrømmer, at det var ham, der begik de mange voldtægter og drab. 

Han skriver angiveligt, at han reagerede på lyster og impulser, og at han siden da havde fået kontrol over disse.

Broderen til Cécile Bloch, der var 11 år gammel, da hun døde, er aldrig kommet sig over tabet af sin søster.

The Daily Beast skriver, at broderen i et interview i 2015 satte ord på, hvordan han havde det.

- Jeg overlever men med en stærk følelse af uløselig uretfærdighed.

Powered by Labrador CMS