Chauffør i lastbil afsløret med kæmpe promille

Betjente fik alarm om slingrende lastvogn

Udgivet Opdateret

En lastvogn slingrede så voldsomt sent mandag eftermiddag i trafikken, at en bekymret bilist bad politiet om at rykke ud. Chaufføren blev derefter anholdt på en tankstation i Greve.

Han sigtes nu for vanvidskørsel, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i sin offentlige døgnrapport.

Endnu en udenlandsk chauffør er blevet knaldet med en gigantpromille.

Ifølge bilisten var lastvognen også kørt med høj fart over for rødt lys, lyder det fra politiet om den usædvanlige sag.

Mere end 2,0 promille

En test med alkometer afslørede umiddelbart, at promillen var højere end 2.0, og ifølge færdselsloven er der dermed tale om et tilfælde af det, som populært kaldes vanvidskørsel.

Det følger af loven, at politiet kan beslaglægge lastvognen, fordi man muligvis senere vil kræve køretøjet konfiskeret.

Fra Rumænien

Den berusede chauffør er en 37-årig mand fra Rumænien. Han vil blive fremstillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling senere tirsdag.

MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

Midt- og Vestjyllands Politi dækker Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommuner.

Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi

Powered by Labrador CMS