Efterlyser grov kriminel

Mistænkt for tre grove hjemmerøverier hen over sommeren

Udgivet Opdateret

Politiet beder om hjælp i jagten på en mand, der mistænkes for at have begået tre grove hjemmerøverier i Nordjylland i løbet af sommeren.

Den seneste forbrydelse skete fredag formiddag ved Jerslev i Brønderslev Kommune.

Havde jagtgevær med

Gerningsmanden troppede op på den 68-årige kvindes bopæl med et jagtgevær og truede hende til at udlevere et dankort, hvorefter han kørte fra stedet.

"Et hjemmerøveri er en meget voldsom oplevelse for ofret og helt, helt uacceptabel adfærd – det er meget grov kriminalitet og meget utryghedsskabende,” betoner efterforskningsleder i sagen, politikommissær Thomas Due Albrektsen fra politiets efterforskningscenter i Hjørring i en pressemeddelelse.

To andre hjemmerøverier

Siden ultimo juli har Nordjyllands Politi efterforsket intenst i to andre hjemmerøverier, som fandt sted i hhv. Klokkerholm-området den 28. juli og Flauenskjold den 24. juli.

Efterforskerne vurderer ud fra gerningsmandens modus og signalement, at der kan være tale om den samme person.

”Alle tre steder har gerningsmanden valgt at slå til på lidt isolerede adresser og mod enlige, ældre personer, og har ved brug af jagtgevær forsøgt at true sig til at få udleveret værdier,” forklarer efterforskningslederen.

Massiv efterforskning

Nordjyllands Politi er nu i gang med en lang række efterforskningsskridt i forbindelse med røveriet i Jerslev, heriblandt afhøringer, forhøringer, undersøgelser på gerningsstedet, sporsikring og sporsøg med hunde.

Signalement

Manden beskrives således:

  • Mand
  • 175 cm høj
  • Lys hud
  • Kraftig i ansigtet
  • Talte dansk
  • Var iført blå jakke, cowboybukser, blå sko, mørk rullekrave trukket op over ansigtet.

Oplysninger kan gives til Nordjyllands Politi på telefon 114.

NORDJYLLANDS POLITI

Nordjyllands Politi dækker Frederikshavn, Læsø, Hjørring, Brønderslev, Aalborg, Jammerbugt, Vesthimmerlands, Mariagerfjord og Rebild kommuner.

Politikredsen beskæftiger cirka 850 medarbejdere – politifolk, jurister og administrativt ansatte – som døgnet rundt arbejder for, at Nordjylland skal være et sikkert og trygt sted at virke, bo og færdes.

Der bor godt 530.000 personer i alt i de nævnte kommuner (befolkningstal er pr. 2. kvartal 2023 og hentet hos Danmarks Statistik den 24. juli 2023).

Politistationer:

Nordjyllands Politi har også en landbetjent på Læsø og en afdeling ved Aalborg Lufthavn.

Kilde: Nordjyllands Politi

Opdateres

Powered by Labrador CMS