Er disse danskere stadig de tykkeste?

Snart kan man se, hvor i landet danskerne er mest overvægtige

Vejer du for meget, kan det være et problem. Snart kommer tallene for, hvor i landet danskerne er mest overvægtige. Colourbox.
Udgivet Opdateret

Nu gælder det snart om at trække maven ind. 

Den 10. marts kommer der nemlig helt nye tal for, hvor i landet de mest overvægtige danskere bor. 

I 2017 tog nordfynboerne 'prisen' for det område i landet, hvor de mest overvægtige danskere bor. Det skriver fyens.dk. 

Den Nationale Sundhedsprofil udkommer i begyndelsen af marts, og det er en undersøgelse, der er foretaget på over 300.000 danskere i hele landet.

Rapporten siger blandt andet noget om vores mentale sundhed, vores fysiske tilstand, alkohol og cigaretforbrug.

Svært overvægtige

Da rapporten senest udkom i 2017 var det beboerne på Nordfyn, der gjorde sig særligt bemærket på tallene omkring overvægt, hvor 63,1 procent af befolkningen lå i den overvægtige og svært overvægtige ende, mens landsgennemsnittet lå på 51 procent. 

Formand for social- og sundhedsudvalget i Nordfyns Kommune, Jane Yndgaard (DF), siger til fyens.dk, at hun håber, det nordfynske tal er tættere på gennemsnittet for resten af landet, når resultaterne bliver offentliggjort den 10. marts.

Håber på forbedring

- Jeg håber helt klart på en forbedring, men jeg ved ikke noget endnu, så vi kan ikke gøre andet end at håbe, siger Jane Yndgaard.

- Hvis resultatet ikke er bedre end sidst, må vi jo forholde os til det, men der er ikke andet for end at afvente og se. I Veflinge havde de projektet om at tabe et ton, og det er rigtig godt med fokus på det på den måde.

Powered by Labrador CMS