Flugtbilist fængslet for drabsforsøg

Flugtbilist, der har været efterlyst siden tirsdag, er fængslet for forsøg på manddrab

Udgivet Opdateret

Citathistorie: sn.dk

En 25-årig mand fra Ringsted er i dag blevet varetægtsfængslet under et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Manden er sigtet for forsøg på manddrab, efter han ifølge politiet mandag eftermiddag påkørte en 45-årig mandlig cyklist ved en parkeringsplads på Vibevej i Ringsted.

Det skriver Sjællandske Medier, herunder SN.dk

Den 25-årige nægter sig skyldig og ønskede ikke at udtale sig under grundlovsforhøret.

Har fået hjerneblødning

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den forurettede fortsat er indlagt på Rigshospitalet, og at han har pådraget sig flere kvæstelser.

Først onsdag har det været muligt for lægerne at tale med den pågældende, som ifølge specialanklager Anja Liin fra Midt- og Vestsjællands Politi har pådraget sig hjernehindeblødning, flere skader i ansigtet, åbent benbrud samt flere åbne sår.

Uden for livsfare

Den 45-årige er uden for livsfare, og hans tilstand er stabil.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den sigtede angiveligt havde købt en flybillet til Marokko, men at hans familie fik ham til at melde sig selv, skriver SN.dk.

Det fremgik ikke, om han havde købt flybilletten før eller efter den formodede påkørsel. Han blev anholdt klokken 22.25, da han meldte sig selv.

Bil og fører efterlyst

Forinden havde bilen og flugtbilisten været efterlyst siden tirsdag middag, og da den 25-årige ikke meldte sig selv, valgte politiet at offentliggøre overvågningsbilleder af bilen og manden fra parkeringspladsen.

Det fik flere til at reagere.

På billederne ses gerningsmanden og offeret i gang med en snak, der udviklede sig så meget, at den 25-årige efterfølgende ifølge politiet valgte at påkøre cyklisten med høj fart.

Offentliggørelsen af billederne førte hurtigt til brugbare henvendelser fra lokale borgere, og få timer senere blev bilen fundet i Store Merløse, skriver Sjællandske Medier.

Høj hastighed ved sammenstød

Under grundlovsforhøret kom det frem, at højre forlygte var blevet knust i forbindelse med påkørslen, og at glasset svarede til glaskår, der var fundet på gerningsstedet.

Flere vidner har over for politiet fortalt, at påkørslen skete med høj fart. Hastigheder fra 60 til 100 kilometer i timen blev nævnt, men det er ikke fastslået.

– Vi kan ikke sige, hvor høj hastigheden har været, men der er kørt med meget høj hastighed. Når man påkører med så stor hastighed, er der overhængende risiko for, at man afgår ved døden. Det er ganske alvorlige skader. Det skulle ikke have gået ret meget mere galt, så havde han ikke været her længere, sagde Anja Liin.

Den 25-årige er varetægtsfængslet frem til 14. september.

Powered by Labrador CMS