Fundet i god behold efter stor redningsaktion

Surfer meldt savnet i vandet

Udgivet Opdateret

Opdateret klokken 22.16: Eftersøgningen er afblæst. Midt- og Vestjyllands Politi har fået kontakt til en paddlesurfer, hvis sejlrute er identisk med den formodet nødstedte surfers. Paddlesurferen er i god behold, så ingen er i fare.

Redningsstationen ved Vorupør i Thy fik tirsdag aften øje på en surfer i problemer. 

Da man sejlede ud for at komme ham til undsætning, mistede man visuel kontakt. 

Forsvarets Søredningstjeneste er nu indsat i eftersøgningen, oplyser vagthavende befalingsmand, Thomas Larsen, ved Forsvarets Operationscenter.

Der blev slået alarm klokken 20.57.

Mistede ham af syne

- De ser ham sejle derude, og det ser ud, som om han er i problemer. Så man sejler ud for at hjælpe ham, men så mister man kontakten med ham, fortæller Thomas Larsen.

Da man mistede surferen af syne, valgte man at slå alarm til Forsvarets søredningstjeneste.

Ud over redningsstationen i Vorupør samt en anden redningsstation er der indsat en redningshelikopter i eftersøgningen af surferen.

- Og så er der to civile skibe, som også er blevet bedt om at holde øje derude, fortæller Thomas Larsen.

Politi med opfordring

Midt- og Vestjyllands Politi deltager også i eftersøgningen og har netop skrevet ud på det sociale medie X:

- Vi er til stede i området mellem Nr. Vorupør og Klitmøller, hvor vi eftersøger en formentlig surfer i havsnød. 

MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

Midt- og Vestjyllands Politi dækker Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommuner.

Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi

- Hvis du kender en surfer, som lige er kommet i land i området, må du meget gerne kontakte politiet på telefon 114.

Powered by Labrador CMS