- Gør det ikke

Klar advarsel fra politiet

Udgivet

Dagen før fyrværkerisalget begynder i Danmark er Rigspolitiet ude med en opfordring til danskerne om at holde sig fra ulovligt fyrværkeri.

- Hvert år oplever politiet desværre en del eksempler på ulovligt fyrværkeri, som ikke blot er strafbart at være besiddelse af, sælge og købe, men det er også ofte utroligt farligt, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Ulovligt fyrværkeri er meget farligt, og politiet har tidligere set en del grimme eksempler på dette, fremgår det af pressemeddelelsen.

Strafbart

- Køb aldrig fyrværkeri i udlandet, og køb aldrig fyrværkeri fra ikke godkendte salgssteder - det er ulovligt, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Koncernkommunikation.

Uanset om dit fyrværkeri er lovligt indkøbt i Danmark er det strengt forbudt at smide det efter andre.

I december 2020 blev straffen for at affyre fyrværkeri mod andre skærpet, og det kan ende med en fængselsstraf, hvis man er skyld i, at nogen kommer til skade eller dør ved ulykker med fyrværkeri.

- Det er fuldstændig uacceptabelt og ulovligt at affyre eller bruge fyrværkeri mod andre - ikke mindst mod beredskabspersonale og politi, som vi tidligere har oplevet, siger politiassistent, Christian Berthelsen.

Powered by Labrador CMS