Jørgen Leth forbereder sig på døden

Den tidligere Tour de France-kommentator er godt klar over, at livet begynder at synge på sidste vers

Udgivet Opdateret

Jørgen Leth, der i mange år var kendt som Tour de France-kommentatoren med de mange anekdoter på dansk tv, har netop rundet en alder af 86 år. 

Derfor er han allerede nu begyndt at forberede sig på, hvad der skal ske, når livet lakker mod enden. 

Det fortæller han åbent og ærligt i et interview med B.T. hvor han gør det klart, at han ønsker at leve så længe som muligt, men at kun én kan bestemme, hvad der kommer til at ske. 

Tænker på døden

Faktisk er manden bag den legendariske Tour-stemme allerede forberedt. 

Så meget, at han er begyndt at tænke over døden. Han frygter den dog ikke, for det sker pludselig en dag, forklarer han. 

- Jeg tænker sommetider på døden, men ikke så meget, at det gør noget. Jeg er træt af, at jeg ikke kan det samme, som jeg kunne for nogle få år siden. Jeg er mere træt. Det irriterer mig. Jeg gør, hvad jeg kan, siger Jørgen Leth i et interview med B.T. og tilføjer:

Vil leve så længe som muligt

-  Der er meget, der er uklart. Jeg ved sådan set ikke, hvad man skal gøre. Jeg tror, at man lever, indtil man falder om. Der er ikke nogen forberedelse af det. Jeg vil gerne blive ved med at leve. Med at opleve.

Jørgen Leth kan dog glæde sig over, at han er blevet hyret som 'ekspert' ved Tour de France-starten i Danmark, hvor han kommer til at være en del af Discoverys dækning. 

Jørgen Leth vender tilbage til Touren, når løbet begynder på dansk grund om få uger.
Jørgen Leth vender tilbage til Touren, når løbet begynder på dansk grund om få uger.
Powered by Labrador CMS