Lillebror til knivdræbt: -Vi vil altid elske ham

Lillebroren til den 26-årige, der døde efter flere knivstik i ryggen i Kolding nytårsmorgen, finder trøst i indsamling i sin brors navn

Der er lagt blomster og sat lys på det sted i Kolding, hvor den 26-årige Adan Tirow natten til 1. januar blev stukket ned.
Der er lagt blomster og sat lys på det sted i Kolding, hvor den 26-årige Adan Tirow natten til 1. januar blev stukket ned.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TVSYD

Midt i ubeskrivelig sorg og uretfærdighed finder 23-årige Faysal Tirow alligevel plads til taknemmelighed.

Taknemmelighed over de mange mennesker, der på blot to døgn har doneret mere end 55.000 kroner til en indsamling til ære for hans afdøde storebror, skriver TV SYD.

Hans storebror er den 26-årige Adan Tirow, der døde efter flere knivstik i ryggen i Kolding midtby i de første timer af 2023.

- Han var et uskyldigt menneske, der troede på det bedste i andre mennesker. Han troede på, at alt det, du giver ud, det får du tilbage igen, siger Faysal Tirow om sin storebror og tilføjer:

- Uanset hvordan man så ud eller ens baggrund, så behandlede Adan altid folk godt. Han vidste, at alle går igennem deres egne kampe, og derfor henvendte han sig altid til andre i en kærlig tone.

- Vi vil altid elske ham, og han vil aldrig blive glemt.

Faysal Tirow havde derfor ingen betænkninger, da en god kammerat til afdøde Adan Tirow rakte ud til familien nytårsdag - blot få timer efter dødsfaldet - og spurgte, om han måtte oprette en indsamling i Adans navn.

Vågnede til frygtelig besked

Kammeraten var Faisal Yusufzai. Han havde netop set fyrværkeriet fra Koldinghus nytårsnat, da han tilfældigt stødte ind i sin gode kammerat gennem mange år, Adan Tirow.

De snakkede, grinte og en halv time efter tog Faisal Yusufzai hjem.

Nytårsmorgen vågnede han til beskeden om, at hans kammerat var død.

- Jeg kunne slet ikke fatte det. Det er fuldstændig surrealistisk, for jeg havde jo lige snakket med ham for et par timer siden, siger Faisal Yusufzai.

Samme dag, som Faisal Yusufzai fik den triste besked, oprettede han en indsamling på Facebook. Her skriver han, at indsamlingen skal gå til en brønd i Adan Tirows navn.

55.000 kroner på ét døgn

I løbet af de første tre timer nåede indsamlingen 25.000 kroner. Nu to døgn efter lyder beløbet på mere end 55.000 kroner.

- Jeg havde det rigtig skidt søndag, men nu har jeg det bedre, for jeg kan se den vanvittige opbakning til indsamlingen. Det er ud over alle forventninger, og for mig er det et bevis på, at han virkelig var et godt menneske og elsket blandt alle, siger Faisal Yusufzai.

Pengene skal gå til en brønd, og selvom det endnu ikke er endeligt besluttet, satser Faisal Yusufzai på, at det bliver i Somalia, da hans afdøde kammerat Adan Tirow var fra Somalia.

En sådan brønd koster 35.000 kroner. Det resterende indsamlede beløb skal gå til Adan Tirows familie.

Faisal Yusufzai fortæller, at indsamlingen skal køre indtil begravelsen, som det endnu er uvist, hvornår finder sted.

Mindeord strømmer ind

På siden for indsamlingen strømmer mindeord ind, hvor Facebookbrugere tager afsked med Adan Tirow.

- Jeg har grædt, lige siden jeg fik at vide, at du var væk. Den kærlighed og det gode humør, du spredte rundt til dem, du var sammen med, var noget specielt, skriver en facebookbruger.

- Kan slet ikk' forstå det, der er sket!! Du vil blive savnet utrolig meget, du var min bror fra en anden mor. Men himlen har fået en stjerne af guld og vil tænke på dig hver en dag, til vi ses igen min bror, skriver en facebookbruger.

- Alt for tidligt og uventet er du taget herfra. Dybt urimeligt, forfærdeligt og ikke mindst uretfærdigt! Taknemmelighed er hjertets hukommelse. Jeg vil huske vores minder med glæde og prissætte dem endnu mere. Særligt tak for altid at have været der for mig, skriver en facebookbruger.

Faisal Yusufzai har været nære venner med afdøde Adan Tirow i mange år, og han mener, at indsamlingen til en brønd i Somalia er lige i Adan Tirows ånd.
Faisal Yusufzai har været nære venner med afdøde Adan Tirow i mange år, og han mener, at indsamlingen til en brønd i Somalia er lige i Adan Tirows ånd.

35-årig anholdt

Politiet var søndag massivt til stede i bybilledet og gennemførte en intensiv efterforskning med teknikere og hundepatruljer. Der er også indsamlet videoovervågning og afhørt vidner.

Søndag aften oplyste politiet, at man havde anholdt en 35-årig mand fra Koldingområdet, som formodes at være gerningsmanden.

TV SYD var mandag til stede i Retten i Kolding under grundlovsforhøret af den anholdte 35-årige formodede gerningsmand.

Lukkede dørene

Dommeren lukkede dørene, men inden da blev sigtelsen læst op.

Her fremgik det, at politiet mener, at den 26-årige blev stukket flere gange i ryggen med en kniv af den 35-årige mand klokken 05.10.

Klokken 06.37 blev den 26-årige mand erklæret død.

Grundlovsforhøret endte med, at den 35-årige blev varetægtsfængslet i fire uger for vold med døden til følge. Han nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

Politiet har ikke flere oplysninger til offentligheden i sagen, og det er dermed endnu uvist, hvad der var årsag til det voldelige sammenstød.

Powered by Labrador CMS