Livstid for voldsomt drab

Michael Høgh-Nielsen er idømt fængsel på livstid for drab på mand i Silkeborg. Medskyldig fik behandlingsdom

Udgivet Opdateret

Et nævningeting i Retten i Viborg har idømt 43-årige Michael Høgh-Nielsen fængsel på livstid for drabet på en 54-årig mand i Silkeborg i januar 2022.

Det oplyser retten på sin hjemmeside.

En 34-årig mand, der er også er blevet kendt skyldig i drabet, har fået en behandlingsdom. Han skal anbringes på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

Begge anker

Begge mænd har anket deres domme.

Drabet skete i en lejlighed i Silkeborg. 

Her fik den 54-årige skåret halsen over efter at være blevet stukket adskillige gange i hovedet, halsen, nakken, brystet og på kroppen. 

Han blev ligeledes stukket i hjertet.

Tidligere dømt

Michael Høgh-Nielsen er tidligere blevet dømt for grov vold med døden til følge.

Det var blandt andet derfor, at han endte med at blive idømt fængsel på livstid, skriver retten.

- Ved strafudmålingen lagde nævningetinget særlig vægt på, at drabet var begået i forening og efter forudgående planlægning samt på drabets voldsomhed, skriver retten på sin hjemmeside.

Stjal penge fra offer

Michael Høgh-Nielsen og den 34-årige er også blevet dømt for at have stjålet et ukendt pengebeløb fra den 54-årige.

MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

Midt- og Vestjyllands Politi dækker Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommuner.

Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi

Høgh-Nielsen er desuden kendt skyldig i et forhold om et butikstyveri, hvor han blandt andet stjal en negleklipper og en håndcreme af mærket Avene.

Den 34-årige er også blevet dømt for at have været i besiddelse af 76,9 gram hash i sin lejlighed i Silkeborg.

Powered by Labrador CMS